Nove propozicije i raspored Pionirske fleg lige Srbije (U15)

1741

Zbog odustajanja ekipe Avala Golden Bears iz takmičenja, kao i zbog ujednačavanja konkurencije među prijavljenim ekipama, Upravni odbor SAAF usvojio je nove propozicije i kalendar takmičenja u Pionirskoj fleg ligi Srbije (U15).

Umesto 14, ove sezone će se u konkurenciji naći 13 ekipa, geografski podeljenih u četiri grupe: Sever, Jug, Zapad i Centar. Prijavljeni timovi su rangirani prema plasmanu iz takmičarske 2016. godine, i to na sledeći način:

Grupa SEVER
Kikinda Mammoths, Sombor Celtis, Bečej GTC Vianor Vidre, Novi Sad Wild Dogs

Grupa ZAPAD
Inđija Meridian Indians, Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries, Valjevo Werewolves

Grupa CENTAR
Beograd SBB Vukovi, Zemun Pirates, Beograd Blue Dragons

Grupa JUG
Kraljevo Royal Crowns, Jagodina Black Hornets, Kragujevac Wild Boars

Sistem takmičenja

Pravo nastupa u Pionirskoj fleg ligi Srbije 2017. godine imaju dečaci i devojčice rođeni 2002, 2003, 2004, 2005, 2006. i 2007. godine.

U grupama Zapad, Centar i Jug, koje imaju po tri tima, odigraće se tri turnira sa po tri utakmice na svakom.

U grupi Sever, koja jedina ima četiri tima, igraće se četiri turnira, kako bi se grupa Sever ujednačila sa ostalim grupama. Na svakom od turnira grupe Sever po jedan tim će biti slobodan.

Posle takmičenja po grupama, prvoplasirani timovi svake grupe plasiraće se na završni turnir, na kojem će ekipe igrati po ligaškom sistemu. Plasman na tabeli finalnog turnira biće i konačan plasman Pionirske fleg lige Srbije 2017.

Više detalja o propozicijama i rasporedu takmičenja može se naći na stranicama zvaničnih dokumenata:

O rezultatima odigranih turnira, redakcija sajta SAAF.rs će izveštavati tek nakon zvaničnih i potvrđenih rezultata organizatora i komesara za takmičenje.