2. kolo PLS: Vojvode ponovo „prevelik zalogaj” Indiansima

2149

Ekipa GAT Dukes iz Novog Sada ostvarila je i drugu pobedu u SPORT KLUB Prvoj ligi Srbije, pošto je u odloženom meču 2. kola na gostovanju u Inđiji pobedila Meridian Indianse sa 23 : 0.

Utakmica je obilovala propuštenim prilikama, naročito na strani domaćina, koje su ih koštale nepostignutih poena. Iako rezultat govori suprotno, ni gosti nisu briljirali, pa je iskustvo na kraju donelo prevagu u njihovu sigurnu pobedu. Kao jače strane u oba tabora pokazale su se odbrane.

Prva četvrtina protekla je bez postignutih poena. Napadi su funkcionisali dosta neuigrano i nepovezano, pogotovo kod Indiansa. Novosađani su počeli nervozno, imali su dosta prekršaja…

U drugoj četvrtini Vojvode su iskoristile propuštene prilike Inđijaca. Osvajali su teren pretežno trčanjem, i to preko prilično dominantnog raning-beka Džermajkla Seldersa koji je uspeo i da svoj tim dovede u početno vođstvo. Prilikom drugog poentiranja Novosađana, mladi hvatač Indiansa Stefan Borković je famblovao nakon vraćanja kik-ofa, gosti su pokupili tu loptu na oko 30 jardi od end-zone Indiansa, ali su uspeli da „samo” fild-golom uvećaju prednost na 10 : 0.

Indiansi su takođe imali priliku da poentiraju dva puta šutom na gol, ali su se ipak opredelili da odigraju četvrti pokušaj. Dve sekunde do poluvremena domaćinima je malo falilo da smanje prednost, pošto pas za tačdaun nije uhvaćen u poslednjem pokušaju napada.

Takve greške koštale su Indianse i psihičke stabilnosti, te ni odmor nije pomogao da se povežu u napadu. Goran Zec, nekada saborac Indiansima, „zapečatio” je ishod ovog sureta u svom stilu – impresivnim vraćanjem kik-ofa od 70 jardi povećao je prednost na 16 : 0 i u tom trenutku je već bilo poznato ko kupi sve bodove. Kvoterbek Djuksa Kristofer Džefri postavio je konačan rezultat trčanjem koje je bila jača strana u igri Novosađana.

U 3. kolu pred Vojvodama je prvi veliki ispit, budući da će biti domaćini šampionima iz Kragujevca. S druge strane, Indiansi odlaze u Pančevo po prve bodove ove sezone.

Mesto: Inđija, SC Leje
Datum i vreme: 15. april, 15.00 h
Sudije: M. Šolajić (R), K. Milojković (U), G. Arizanović (HL), D. Jakšić (LJ), A. Ereš (FJ), J. Žuža (SJ), S. Sladojević (BJ)

Rezultat

Team1234FT
Inđija Indians00000
GAT Novi Sad Dukes0106723

 1/4 – 0 : 0 
 2/4 – 0 : 10 
0 : 7 – trčanje 11 yd, Džermajkl Selders; PAT Goran Zec
0 : 10 – fild-gol 20 yd, Goran Zec
 3/4 – 0 : 6 
0 : 16 – vraćanje kik-ofa 70 yd, Goran Zec; TPC neuspešan
 4/4 – 0 : 7 
0 : 23 – trčanje 14 yd, Kristofer Džefri; PAT Goran Zec