Pionirska fleg liga Srbije (U15) od 15. aprila

1772

Pionirska fleg liga Srbije za uzrast dečaka i devojčica do 15 godina startuje predstojećeg vikenda, u subotu 15. aprila. Titulu brane Meridian Indiansi iz Inđije.

U Pionirskoj fleg ligi ove sezone takmiči se 14 timova geografski podeljenih u četiri grupe: Sever, Jug, Zapad i Centar. Prijavljeni timovi su rangirani prema plasmanu iz takmičarske 2016. godine, i to na sledeći način:

Grupa SEVER
Kikinda Mammoths, Sombor Celtis, Bečej GTC Vianor Vidre, Novi Sad Wild Dogs

Grupa ZAPAD
Inđija Meridian Indians, Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries, Valjevo Werewolves

Grupa CENTAR
Beograd SBB Vukovi, Zemun Pirates, Beograd Blue Dragons

Grupa JUG
Kraljevo Royal Crowns, Jagodina Black Hornets, Kragujevac Wild Boars, Bor Avala Golden Bears

Sistem takmičenja

Pravo nastupa u Pionirskoj fleg ligi Srbije 2017. godine imaju dečaci i devojčice rođeni 2002, 2003, 2004, 2005, 2006. i 2007. godine.

U svakoj od grupa odigraće se tri turnira, i to jednokružno. Posle takmičenja po grupama, prvoplasirani timovi svake grupe plasiraće se na završni turnir, na kojem će ekipe igrati po ligaškom sistemu. Plasman na tabeli finalnog turnira biće i konačan plasman Pionirske fleg lige Srbije 2017.

Kalendar takmičenja

Kako je već istaknuto, prvi turniri igraće se već predstojeće subote, 15. aprila, i to u sve četiri grupe. Domaćin grupe Sever je Novi Sad, grupe Zapad Valjevo, grupe Centar Zemun, a grupe Jug Kraljevo.

Drugo kolo igraće se 22/23. aprila u grupama Sever i Zapad, a 6/7. maja u grupama Centar i Jug. Treći, ujedno poslednji turniri, zakazani su za 13/14. maj, i to u sve četiri grupe.

Preliminarni datum finalnog turnira je 27/28. maj.

Detaljan kalendar takmičenja u pionirskoj fleg konkurenciji pogledajte na stranici: Kalendar Pionirske fleg lige Srbije U15 2017