2. kolo PLS: Legionaries (SM) vs Panthers (PA)

1700
Foto: Bojan Đakonović

Sremska Mitrovica biće domaćin jednog od tri duela 2. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije koji se igraju ovog vikenda. Na terenu FK Srem domaći Legionari dočekuju ekipu Panthers iz Pančeva.

Triler završnica između dva tima u 5. kolu prošle sezone još uvek se pamti. Slavili su tada Pančevci na svom terenu sa 29 : 28, pobedivši Mitrovčane u finišu meča. Imali su tada Legionari rezultat koji bi ih, uz očekivani rasplet, odveo u plej-of, ali su u tome bili uspešniji Panteri.

Nema sumnje da će Mitrovčani, ovog puta u gradu na obali Savi, tražiti revanš, ali je sigurno da predstojeći duel nije „biti ili ne biti”, budući da je sezona tek počela i da, promenom sistema takmičenja, sada obe ekipe imaju šansu da se na lakši način nađu u plej-ofu.

Oba tima su izgubila u 1. kolu – Panteri od Zmajeva, a Legionari od GAT Dukesa. Prednost Pančevaca mogao bi da bude povratak u ekipu nekoliko prvotimaca koji zbog povreda nisu igrali sa Zmajevima. S druge strane, domaći teren i već pomenuti „revanš efekat” na strani je Legionara. Stoga, jasno je da se očekuje još jedan neizvesan i uzbudljiv meč.

Utakmica se igra u nedelju 9. aprila od 15.00 časova, kako je već istaknuto, na terenu FK Srem u Sremskoj Mitrovici.