Treća liga Srbije 2017: Royal Crowns Kraljevo

2465

Nakon dve pune godine građenja infrastrukture i boljih uslova za treniranje, Kraljevo Royal Crownsi su se krajem oktobra prošle godine sabrali i krenuli sa ozbiljnim programom priprema za sezonu 2017. Pored sportskih i organizacionih priprema, Krune su nastavile i sa dobrotvornim aktivnostima, u skladu s tradicijom kluba.

U Kraljevu je nov glavni trener. Tu ulogu je sada preuzeo Srđan Ćosić, koji je ujedno i predsednik kluba, koji nije gubio vreme, već je odmah okupio najbolje ljude kraljevskog kluba u svoj stručni štab. Krune su osnažile svoju organizaciju, trenerski i igrački.

Defanzivni koordinator i trener lajnbekera je Ljubodrag Anđelković, koji se vratio u Krune nakon uspešnog vođenja tima Lowlanders iz Bjalistoka u prvoj poljskoj ligi. Anđelković je inače bio i trener reprezentacije Srbije. Trener defanzivnih bekova je dugogodišnji igrač i jedan od najboljih veterana Kruna Darko Lešević, a za defanzivnu liniju zadužen je Marko Topličević, koji je ostao upamćen kao jedan od najboljih i najnezgodnijih igrača za svoje protivnike, dok je defanzivnu liniju u Kraljevu još trenirao Amerikanac Džoš Hepner.

Sastanak stručnog štaba

Ofanzivni koordinator i trener raning-bekova je Goran Seničić, koji je toliko dugo u američkom fudbalu da je ranije bio trener svim svojim sadašnjim kolegama. Veliko pojačanje je Strahinja Stepović, kao trener kvoterbekova i hvatača u Kraljevu, inače najbolji srpski igrač, profesionalac na internacionalnom nivou i legendarni lider tima iz Kraljeva. Stepović je sve do preseljenja u Kragujevac zbog profesionalnih sportskih obaveza trenirao svoje Krune. Nezvanični superstar tima sa Ibra Janko Popović, još jedan veteran, koji je jedan od najkorpulentnijih i najboljih ofanzivnih linijaša Srbije, treniraće ofanzivnu liniju. Kao pomoćni trener pre svega za OL/DL pozicije na usluzi svom timu je i Marko Radulović.

Igrački kadar purpurnog tima je sličan prošlogodišnjem – uglavnom mladi momci, ali sada s većim iskustvom. Disciplinovan odnos prema timu i sportskim obavezama većine ovih omladinaca uliva poverenje trenerima, u to da imaju pobedonosni tim. Očekuje se i priključenje nekoliko igrača iz Bugarske s kojima su Krune napravile dogovor. A povratak nekoliko iskusnih i dobrih igrača u tim za ovu sezonu su garant stabilne igre: Kristijan Zabunović, Lazar Ivanović, Igor Đoković, Marko Topličević i kvoterbek Dobrosav Manić odavno su renomirana imena u ovom sportu, a sada će opet braniti kraljevske boje u svom gradu na Ibru. Očekuje se priključenje još nekoliko veterana.

Polovinom marta Krune su održale svoje pripreme i odigrale skrimidž utakmicu na kampu u Sofiji. Naime, u dogovoru sa svojim bratskim klubom iz Bugarske, Sofia Bearsima, od ove godine klub iz Kraljeva je uveo novinu – da pipremnoj utakmici pred sezonu prethodi zajednički trening kamp. Tako se u Sofiji okupilo preko 50 sportista koji su zajedno trenirali dva dana, a zatim se podelili na kombinovani bugarski i Royal Crowns tim koji je u tom kontrolisanom skrimidžu odneo pobedu nad gostima od 6 : 2.

Pored seniora, na kamp su išli i U17 „Kraljevići” koji su zajedno trenirali i odigrali prijateljsku utakmicu s vršnjacima iz Sofije, a koja se završila nerešenim rezultatom 6 : 6. Dugogodišnje sportsko prijateljstvo američkih fudbalera iz Kraljeva i iz Sofije će i ove godine dovesti bugarske sportiste u grad na Ibru.

U pomenutim „Kraljevićima”, dečjim i omladinskim selekcijama, novi su treneri. „Stari vuk” američkog fudbala dr Marko Korićanac preuzeo je dužnost glavnog trenera koji će voditi fleg pionire, i pionire i kadete Kruna. Korićanac je ranije bio glavni trener seniora, a velike sportske uspehe nekada je postizao i kao trener reprezentacije Srbije, kao trener Angel Warriorsa i igrač Wild Boarsa. Nakon pauze od nekoliko godina, dr Marko Korićanac se vratio fudbalu i nedavno preuzeo razvojni program Kraljevo Royal Crownsa. Njegov asistent u tom važnom poduhvatu je Kristijan Zabunović, jedan od najboljih igrača kraljevačkog kluba i nekadašnji fleg trener „Kraljevića”.

Dokaz da su Royal Crownsi zaista velia sportska porodica jeste i Aleksa Denović, koji je još jesenas postavljen za glavnog trenera juniorskog tima za 2017. godinu, i koji će na leto krenuti da ih priprema, čim završi svoje profesionalne sportske obaveze u Beogradu.

Organizacija „kraljevskog tima” je veoma usmerena na promociju kluba i sporta. Za zdravlje na terenu će se kao i do sada starati doktor Miloš Todorović. Odnose sa javnošću i medijima, kao i fotografisanje utakmica i svih dešavanja u klubu će održavati i unapređivati Marina Mihajlović. Ponovo se aktivirao i Bojan Otašević, potpredsednik kluba, koji će zajedno s predsednikom Srđanom Ćosićem raditi na projektima od strateškog značaja za pribavljanje sredstava i promovisanje.

Srđan Ćosić, sada u ulozi i glavnog trenera, o ovim novinama kaže:

– Do sada smo uspeli da obezbedimo dva terena sa svlačionicama, kao i klupsku teretanu, u saradnji s prijateljima iz Fit Art studija. Još je mnogo dobrih razvojnih programa pred nama, sa sjajnim menadžmentom koji se sada aktivirao. Što se tiče samog fudbala, nismo hteli da čekamo duže da preduzmemo nešto više. Jesenas sam okupio veoma dobre trenere u svoj stručni štab, za koje sam uveren da mogu da proizvedu i pripreme vrhunske igrače za svaku poziciju, kao i da ih uklope i stvore pobednički tim. Imamo mladu, ako ne i najmlađu ekipu u zemlji, koja je do sada sakupljala iskustvo i koja je puna potencijala. Sada je vreme da ih pripremimo za pobedničku sezonu i prelazak u viši rang takmičenja. Pored njih očekujem sjajnu igru veterana. Zato me i ne zanima ništa drugo osim toga da idemo iz pobede u pobedu.

Kraljevske krune, će kao i do sada, biti društveno odgovoran tim, čiji će članovi biti uključeni u humanitarne projekte i biti na usluzi zajednici. Iako sezona tek što nije počela, prioritet je uvek dovođenje još novih igrača. Royal Crownsi stoga pozivaju sve zainteresovane da dođu da treniraju američki fudbal. Uz treninge na terenu, uključeno je i vežbanje u teretani za body building i crossfit uz nadzor, instrukcije i pomoć trenera.

Svi zainteresovani mogu da se jave putem stranice na Fejsbuku za više informacija o treninzima i narednim aktivnostima.

Kraljevčani će u 1. kolu grupe Jug 9. aprila ugostiti ekipu Hawks iz Obrenovca. Meč počinje u 15.00 h na Atletskom stadionu.