Druga liga Srbije 2017: Wild Dogs Novi Sad

2914

Nova ekipa u društvu drugoligaša ove sezone biće Wild Dogs iz Novog Sada. Taj status došao je kao potvrda temeljnog i dobrog rada u 2016. godini, u kojoj su igrali u finalu Treće lige Srbije kao pobednici grupe Sever i u kojoj su osvojili Juniorsku ligu Srbije.

Jedan od najperspektivnijih timova u Srbiji, upkos uzlaznoj putanji na kojoj se nalazi, ima skromne ciljeve u nastupajućoj sezoni, a oni se svode na „sticanje iskustva”.

– Dogsi su tim koji dobro podnosi i pobede i poraze. Kao pred svaki meč, tako i pred drugoligašku sezonu, jedini pravi cilj je da idemo korak po korak, vidimo gde će nas to dovesti i iz svega toga naučimo sve što se naučiti može – poručuju iz ovog kluba.

Klasične pripreme pred takmičarsku sezonu u ovom timu ne postoje jer, kako ističu Dogsi, njihovi trenzi traju cele godine, uz dve pauze od po 15 dana u junauru i u julu. Nakon uspešno završene juniorske sezone odradili su kondicioni pripremni period do januara, posle čega je nastavljeno s redovnim treninzima.

Stručni štab u ekipi nije mnogo promenjen u odnosu na prethodne sezone. Poziciju glavnog trenera dele Luka Vujnović i Vuk Todorović, a pored njih, s momcima rade i Nemanja Vučković (defanzivni asistent), Stefan Janjušević (DL asistent), Radoš Zelenović (OL asistent) i Boško Jokić(ofanzivni asistent).

Kada je reč o igračkom kadru, Wild Dogsi se isključivo oslanjaju na domaće igrače. Naime, njihova politika je nedovođenje importa uz istovremeno pružanje uslovima u kojima mogu da unapređuju svoje znanje i veštine.

– Naime, mi čvrsto verujemo da je američkom fudbalu u Srbiji potrebno konstantno unaprerđivanje domaćih igrača i pružanje prilika na terenu našim momcima i devojkama. Ove godine organizujemo i pozicioni trening kamp na kojem će gostovati šest trenera iz SAD, tako da u Wild Dogsima importa nema, ali ćemo se uvek truditi da našim momcima i devojkama pružimo uslove u kojima neće zaostajati svojim kvalitetom, znanjima i sposobnostima – ističu Novosađani.

Tako će u osnovi ekipu činiti, pored standardnih igrača, i  neki novi koji su iz Novog Sada ili okoline (studiraju u Novom Sadu) i kojima će ovo biti prva takmičarska sezona.

– Nekoliko igrača iz našeg juniorskog pogona su stasali za seniorsku ligu, a jedan igrač je prešao kod nas iz „komšijskog” kluba GAT Dukes. Ove godine će se Srđan Skala iz specijalnog tima Djuksa prebaciti na poziciju u Wild Dogse.

Klub iz Novog Sada nije odigrao klasičan prijateljski meč, ali je u predsezoni održao zajednički trening sa KAF Inđija Indians u okviru kojeg su odmeravali snage. Da dva kluba održavaju bliske prijateljske odnose nije tajna, budući da je nekoliko juniora iz Inđije igralo Juniorsku ligu u plavom dresu.

Na otvaranju Druge lige Srbije Wild Dogsi će igrati protiv Pastuva u Požarevcu. Spremili su se za taj duel i očekuju da odigraju dobro.

– Prostudirali smo sve materijale do kojih smo došli, saslušali sve koji su imali savete, spremili se najbolje što možemo i idemo da odigramo dobru utakmicu. Svaka ekipa protiv koje odmeravamo snage od nas dobija isti tretman, a to je prvenstveno poštovanje jer se i jedni i drugi bavimo američkim fudbalom – zaključuli su na kraju Dogsi.

Podsećamo, meč je zakazan za nedelju 2. aprila od 15.00 časova na Gradskom stadionu u Požarevcu.