Druga liga Srbije 2017: Angel Warriors Čačak

2098
Foto: KAF Angel Warriors

Sa aktivnostima kluba iz Čačka u pripremnom periodu javnost i čitaoci sajta SAAF.rs imali su nedavno prilike da se upoznaju. Ipak, tri dana pre zvaničnog početka takmičenja red je da se podsetimo kako su se Anđeoski ratnici pripremili za novu sezonu i kakve ambicije imaju.

Kako su najavili Čačani, ova sezona mogla bi da bude prekretnica, a dosadašnji procesi u klubu sve govore da će se u njihovom gradu ponovo gledati atraktivan i uzbudljiv američki fudbal.

U prelaznom periodu je osnovano novo rukovodstvo kluba. Na mesto direktora, umesto dugogodišnjeg Saše Stojanovića, izabran je Čačanin, ekonomista Dragan Pavlović. Stojanović će svakako svojim velikim iskustvom i autoritetom kraj terena u mnogome pomagati i voditi kompletan napad Ratnika.

Kostur tima činiće povratnici u klub koji su prošle sezone nastupali za aktuelnog šampiona države. Kako navode Ratnici, to su dovoljni razlozi da se Čačak stavi na mesto glavnih konkurenata za Prvu ligu.

Veliki „kambek” u matični klub napravili su defanzivni koordinator Gavrilo Maksimović, zatim sjajni Dušan Ilić i Mirko Slavković, koji će zajedničkim snagama pokušati da odbrane svoju polovinu terena i time smanje pritisak i omoguće Đorđu Avramoviću da mirno diriguje ofanzivnom linijom. Popularni „DJ” imaće podršku u osvajaču prošlogodišnje titule s Veprovima Jovanu Pavloviću, kao i nekolicini mladih i veoma perspektivnih igrača.

Plavo-bela porodica odlično je delovala u pripremnom periodu, a reči hvale imao je i pomenuti Maksimović:

– Pripremni period počeo je 15. januara u zatvorenom prostoru, i usled priliva velikog broja novih igrača, prve dve sedmice najveću pažnju smo posvetili novim igračima i osnovnim pokretima američkog fudbala. Nakon petnaest treninga u sali prešli smo na otvoreno, gde se povećao intenzitet treninga. Preko sedmice dva treninga su bila rezervisana za kondicione pripreme, a za vikend smo radili taktičko-tehnički deo. Pripreme su odrađene izvandredno i maksimalno spremni dočekujemo početak sezone – jasan je bio Maksimović

Potom se defanzivni koordinator osvrnuo na promene unutar kluba, iznevši planove i ciljeve za narednu sezonu:

– Klub je ove godine prošao kroz velike strukturne reforme. Dosadašnji predsednik kluba Saša Stojanović je usled privatnih razloga napustio tu poziciju i prepustio vođenje kluba Draganu Pavloviću. Saša će i dalje obavljati funkciju glavnog trenera i ofanzivnog koordinatora, koliko mu vreme i obaveze budu dozvolile. Napravljen je novi upravni odbor kluba koji će uz predsednika pomagati u vođenju kluba. Planovi za ovu godinu su da se plasiramo u Prvu ligu Srbije jer klub definitivno poseduje kvalitet za to. Ove godine će Druga liga biti najjača do sada, ali i dalje verujem da možemo da se plasiramo u viši rang takmičenja – zaključio je Maksimović.

Zaista, veliki put su prešli ovi momci i u narednu sezonu mogu da uđu ponosni na velike stvari koje su uspeli da urade u kratkom vremenskom periodu. Svakako da neće biti lako – dosta ekipa pretenduje da se priključi elitnom rangu takmičenja, ali jedno je ipak sigurno – Čačak je na nogama, nikome neće biti lako jer – Čačak je ponovo grad kojim marširaju Ratnici – poručuju iz ovog kluba.

Angel Warriorsi će premijerni meč u 2017. godini odigrati s Black Hornetsima iz Jagodine, a taj susret zakazan je u nedelju 2. aprila od 14.00 sati na stadionu FK BIP u Čačku.