Zmajevi dočekuju Spartance iz Sarajeva

3138
Detalj s pripremnog meča 2017 (Foto: Miloš Rafailović)

Nakon revijalnog meča sa Sombor Celtsima u Tuzli, sarajevski klub Spartans odigraće prijateljski meč s još jednim prvoligašem – Plavim zmajevima, ali ovog puta u Zemunu.

Zmajevi će u samoj završnici priprema pred početak nove takmičarske sezone u nedelju 19. marta dočekati Spartance, relativno mlad klub željan dokazivanja, te iskoristiti priliku da se uigraju s novim igračima uoči lige.

– Radujemo se nedeljnom susretu, pre svega jer će to biti naš prvi zajednički susret u istoriji. O protivniku ne znam mnogo osim onog što sam mogao da vidim na internetu. Imaju dosta dobrih igrača i fino deluju kao ekipa. Naša najveća prednost je ta što igramo u daleko razvijenijoj ligi i s mnogo iskusnijim ekipama, nego što oni imaju priliku. Poštujemo protivnika i nadamo se da će meč proteći bez povreda – izjavio je Željko Kostić, kapiten Zmajeva.

Spartanci su nedavno pobedili nakon produžetaka somborske Celtise 27 : 20, što je veliki podvig za ovaj, za sada jedini klub u Bosni i Hercegovini. Međutim, taj revijalni i promotivni meč u Tuzli iznedrio je još jednu dobru stvar za američki fudbal u regionu – očekuje se osnivanje kluba Saltminers, upravo u Tuzli.

Eldar Balta, predsednik sarajevke ekipe, uoči dolaska u Beograd, otkrio je da na većinu klubova s kojima sarađuju gledaju kao na uzore, pa se to odnosi i na Blue Dragonse.

– Na klub koji je stariji od nas osam godina možemo samo tako i gledati. Uopšteno, od saveza do klubova iz Srbije, imali smo samo pomoć, saradnju i iskustvo svih ovih godina od kad postojimo – kazao je Balta, dodajući da u Beograd donose prijateljsku atmosferu te da je cilj uigravanje ekipe pred početak novih takmičenja.

– Moje lično poznanstvo s predsednikom Zmajeva je zasnovano na tome, a o igračima da ne govorim. Svima je poznato kakve Spartanci imaju entuzijaste i zaljubljenike u ovaj sport, tako da jedva čekamo da vidimo Beograd. Naravno, takmičarski duh i želja za dokazivanjem su prisutni i moraju biti, ali imajući u vidu da je prijateljska utakmica u pitanju, cilj nam je svima uigrati ekipe pred početak sezona u Prvoj ligi Srbije i CEFL kupu.

Zmajevima će utakmica protiv Spartanaca biti druga prijateljska u predsezoni. Prošle nedelje ugostili su momke iz Bora koji su pojačani igračima iz Mladenovca. Domaćini su pobedili rezultatom 26 : 10, iskoristvši maksimalno taj duel, kako bi uvideli dosadašnje rezultate pripremnog perioda.

Utakmicu sa Spartancima Blue Dragonsi će odigrati od 13.00 sat na terenu OŠ „Sutjeska” u Zemunu te ovom prilikom pozivaju sve ljubitelje američkog fudbala da dođu i uživaju u zanimljivom duelu između Beograda i Sarajeva.

Izvor: BlueDragons.rs