Alen Remzi novo pojačanje Wild Boarsa

1549

Šampioni Srbije, ekipa Kragujevac Wild Boars, u novu sezonu ulazi značajno pojačana, a novi u nizu igrača koji će pokušati da im pomogne u pohodu na dva trofeja je defanzivni bek Alen Remzi (eng. Allen Ramsey) iz prestižne američke NCAA prve divizije.

Allen_RamseyOvaj dvadesetčetvorogodišnjak najpre je nastupao tri sezone za Univerzitet Wake Forest, a u završnoj godini na Univerzitetu Hampton. Fudbalsko iskustvo sticao je protiv nekih od najboljih koledž timova u Americi, a zbog izuzetnih atletskih predispozicija, podjednako dobro se snalazi i u napadu, na pozicijama hvatača i trkača, kao i u specijalnim timovima. Raskošni potencijal nagoveštavao je još u srednjoj školi, pa je pored priznanja za najboljeg igrača ekipe iz Dillard High School, često biran i u „all star” timove.

Igranje u Evropi za njega je potpuno novo iskustvo, ali već tokom prvih kontakata sa članovima kluba uverio se da će se lako uklopiti u novu sredinu.

– Za Veprove sam saznao preko prijatelja koji takođe poznaje i Džoša Hepnera, jednog od trenera kragujevačkog tima. Gledao sam neke snimke utakmica u Srbiji i čini mi se isto kao i ovde u Americi – zabavno i uzbudljvo. Jedva čekam da dođem i zaigram, kao i da naučim više stvari o Srbiji. Verujem da ću pomoći saigračima da odbranimo šampionsku titulu, ali ću se truditi i da im pomognem da postanu bolji igrači i ljudi, jer zaista volim da pomažem ljudima – istakao je Remzi.

Podsetimo, Remziju će društvo u Kragujevcu praviti i sunarodnik, kvoterbek Ijan Maginis te Britanac Loran Čimanga, kao i mnoga domaća pojačanja, predvođena jednim od najboljih srpskih igrača Strahinjom Stepovićem.

Izvor: Wildboars.rs