Kristina Đorđić najbolja sportistkinja Požarevca 2016

2350

Kristina Đorđić, kapiten ženske ekipe KAF Pastuvi iz Požarevca i članica seniorske ženske reprezentacije Srbije, dobitnik je priznanja za najbolju sportistkinju Grada Požarevca za 2016. godinu.

kristina_djordjic_balkan_bowl_2016Ženska fleg ekipa iz Požarevca jedna je od najmlađih timova u Srbiji, a svoje prvo učešće u zvaničnom takmičenju imala je protekle jeseni u okviru Ženske fleg lige. Svojom igrom i spremnošću, kako u klubu, tako i na traj-autu, Kristina Đorđić se našla na spisku najboljih 14 igračica Srbije koje su pod zastavom Srbije nastupile na Balkan Bowlu koji se 28, 29. i 30. oktobra održao u Somboru. Na tom takmičenju Kristina je osvojila bronzanu medalju.

Nagrade je dodelio Sportski savez Grada Požarevca i lokalni požarevački nedeljnik „Reč naroda”. Svečanost povodom dodele sportskih nagrada otvorio je predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić.

kristina_djordjic_sportista_godinePredsednik Sportskog saveza Slobodan Jović istakao je da Grad Požarevac izdvaja preko 70 miliona dinara za sportiste koji donose slavu grada i da je Požarevac prepoznatljiv ne samo po tradiciji koju ima već i po sportistima koji šire pozitivan pristup sportu.

Direktorka novinske kuće „Reč naroda” Andrijana Maksimović rekla je prisutnima je partnerstvo između sportskog saveza grada Požarevca i lista „Reč naroda” sasvim prirodno i da list na svojim sportskim stranama nastoji da promoviše sport u najširem smislu, kao i da je akcija „Sportista godine” nastala u okviru obeležavanja dana novinske kuće „Reč naroda”, koja početkom 2017. godine obeležava 72 godine od postojanja.

Najbolji sportisti Braničevskog okruga birani su 56. put, a od ove godine nagrađeni su i paraolimpijci.

Izvori: KAF Pastuvi Požarevac, UrbanCityRadio.org