Fleg tim Srbije (U15) na mini-kampu na Zlatiboru

1872

Srpska asocijacija američkog fudbala organizovala je od 22. do 24. decembra kamp perspektivnih mladih sportista na Zlatiboru, na kojem su učestvovali reprezentativci u fleg fudbalu (U15), osvajači bronazne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Mini-kamp nacionalne fleg selekcije (U15) predvodio je selektor Darko Štabler. Ekipa koja je letos osvojila treće mesto na evropskom prvenstvu prvo „podmlađivanje” imala je u oktobru na Balkan Bowlu, kada su pozvana tri mlada igrača, a na ovom mini-kampu reprezentaciji se pridružilo čak pet novih mladića, navodi Štabler.

– Ove pripreme su bile jako važne, kako bi se napravila „konekcija” između mladića koji su „izlazno” godište i momaka koji će biti nosioci igre u narednom periodu. Kamp je iz ugla stručnog štaba odrađen uspešno, igrači su uz dobru timsku atmosferu provodili svaki minut zajedno: na treninzima, bazenu, u šetnji, hotelu…

Dečaci iz raznih krajeva Srbije, od Kikinde do Kraljeva, vrhunski su odradili pripreme i kult reprezentacije Srbije nastavlja da se prenosi s generacije na generaciju, kaže Darko Štabler.

– Taj „link” je urađen. Pričam o nečemu što je mnogo važnije od trčanja, učenja tehnike, akcija… Psihološki pristup je važan u tom uzrastu i mislim da smo na jako dobrom putu – istakao je selektor mlade fleg reprezentacije, dodajući na kraju i planove za naredni period:

– U sledećoj godini nastavićemo kvalitetan rad s dečacima na nivou klubova, sledi unapređivanje lige učešćem većeg broja timova i igrača, a na reprezentativnom nivou i rad s novim momcima koji dolaze, te negovanje kulta reprezentacije.