I ove godine jaka konkurencija na Trofeju Beograda

1615
Detalj s Trofeja Beograda 2014

U organizaciji Saveza američkog fudbala Beograda u subotu 17. decembra održava se osmi turnir u fleg fudbalu za uzrast igrača do 15 godina – Trofej Beograda. Titulu će braniti Meridian Indiansi, inače aktuelni prvaci Srbije u U15 fleg kategoriji.

Tradicionalno, takmičarska godina u američkom fudbalu završava se fleg fudbal turnirom u decembru, a ovog puta Zemun i hala Pinki biće domaćini ukupno 10 ekipa koji će se nadmetati za osvajanje pobedničkog pehara.

Kako je već ranije naglašeno, timovi su podeljeni u dve grupe, a rangiranje je urađeno je na osnovu redosleda Pionirske fleg lige Srbije 2016. godine. Podsećamo na sastave grupa:

A GRUPA

  1. Inđija Meridian Indians
  2. Beograd SBB Vukovi
  3. Jagodina Black Hornets
  4. Kragujevac Wild Boars
  5. Bor Avala Golden Bears

B GRUPA

  1. Kraljevo Royal Crowns
  2. Zemun Pirati
  3. Kikinda Mammoths
  4. Forest-Dragons
  5. Šabac Sharks

Indiansi su prošle godine osvojili šestu medalju na Trofeju Beograda, a prvo zlato nakon osvojene dve bronze i tri srebra, zbog čega se svrstavaju u red ekipa s najviše odličja. Ivan Prskalo, glavni strateg šampionske fleg ekipe Indiansa, i ovog puta će predvoditi ekipu. Očekuje dobre partije svog tima, ali ostaje uzdržan u pogledu odbrane titule.

– Iako je to više revijalni turnir, svi žele medalju. Ekipa nam je slična kao u prvenstvu, pojačana momcima koji su došli iz U15 takmičenja pod opremom. Rezultat ne garantujemo jer su grupe prilično neravnomerno raspoređene po snazi. Nekoliko favorita je s nama u grupi, konkurencija je jaka kao i svake godine. Većinu momaka sam upoznao i oni su dodatno napredovali kroz druga takmičenja, tako da će biti čak i teže nego u ligi doći do trofeja – izjavio je Prskalo.

Jedna od ekipa koja je u svojoj prvoj takmičarskoj godini osvojila Trofej Beograda jeste i Black Hornets iz Jagodine, tim koji takođe mnogo ulaže u rad s mlađim uzrasnim kategorijama i čiji su rezultati vidljivi. Kako navode, očekuju dobar fleg fudbal i pre svega dobro druženje među vršnjacima.

– Trofej Beograda je nama drago takmičenje, s obzirom na to da nas asocira na naš prvi sportski uspeh. Osvojili smo ga 2014. godine u našoj prvoj takmičarskoj godini. Cilj nam je da se dečaci sa svojim generacijskim rivalima dobro druže i uživaju na jednoj ovakvoj manifestaciji. Očekujemo dobar fleg fudbal pa neka bolja ekipa osvoji turnir – rekao je uoči turnira Stefan Milutinović, defanzivni koordinator pionira jagodinske ekipe.

Turnir će se odigrati u hali Kulturno-sportskog centra Pinki. Takmičenje počinje u 9.00 časova, svečano otvaranje je predviđeno od 13.05; polufinalni susreti igraju se od 17.40 h, finale je zakazano u 18.40, a dodela medalja od 19.10 sati.