Juniorska liga (U19) | Goran Zec: Put do uspeha nije bio lak (VIDEO)

3288

– Teško je okupiti ljude s različith strana, iz različitih igračkih sredina i sklopiti tim tako da svi oni dišu kao jedan, da rade kao jedan. Pobedom u finalu smo pokazali da je to moguće – istakao je Goran Zec, glavni trener juniorskog tima Wild Dogs koji je u nedelju 27. novembra postao novi prvak Srbije.

Novosadska ekipa je u finalu pobedila Divlje veprove iz Kragujevca sa 52 :7, od kojih je preuzela titulu šampiona i Trofej „Veljka Makojevića”, postavši tako šesti tim u Srbiji koji je u dosadašnjih devet izdanja Juniorske lige Srbije (U19) uspeo da podigne pehar pobednika.

Glavni trener Wild Dogsa i reprezentativac Srbije Goran Zec kazao je nakon meča da nije ni slutio da će njegov tim ubedljivo proći kroz čitavu sezonu.

– Kada sam dobio poziv u julu ove godine da vodim juniorski tim Wild Dogsa, nisam ni slutio da će sve ovako dobro da se završi, da ćemo dogurati do finala. Ekipa je uspela da se skupi u Novom Sadu. Pridružili su nam se momci iz Bečeja, Kikinde i Inđije, i s momcima iz Novog Sada koji su već igrali u Wild Dogsima, sklopili smo tim koji će da funkcioniše kao jedan – kaže Goran Zec, dodajući da su tim činili i stariji momci sa stečenim iskustvom u seniorskoj kategoriji.

– Oni su bili nosioci igre, ali ceo ovaj uspeh ne bi mogli sami da iznesu bez podrške ostalih. Svojim trudom i radom od početka sezone svi momci su zaslužili zlatnu medalju i titulu šampiona – poručio je Goran Zec.

Aleksandar Ristić Alf, legendarni raning-bek ekipe Wild Boars i reprezentacije Srbije, izrazio je zadovoljstvo nastupom Divljih veprova u ovoj juniorskoj sezoni.

– Na početku sezone niko nije prognozirao da ćemo stići do samog kraja. Radili smo naporno, trudili smo se, uprkos svim poteškoćama s kojima se susreću i drugi klubovi. Momci idu u školu, na fakultete, pa je najveći trenerski problem kako okupiti ekipu – rekao je Alf.

On je ocenio da, u opštem smislu, gledajući celo juniorsko takmičenje, nema razloga za nezadovoljstvo.

– Dobili smo jedan novi tim koji je postao šampion i to je uvek dobro. Dobro je kad imate veću konkurenciju jer samo iz toga proizilazi kvalitet – zaključio je Aleksandar Ristić.

Najzanimljivije momente s finalnog meča Juniorske lige Srbije (U19), kao i kompletne izjave Gorana Zeca i Aleksandra Ristića, pogledajte u video-klipu fotografa i snimatelja Dragana Zabunovića.