Pionirska liga (U15): Mečevi odluke u subotu 19. novembra

1576
Detalj s finalnog meča 2015

Završno kolo Pionirske lige Srbije (U15) odigraće se u subotu 19. novembra. Od ishoda mečeva u Kraljevu i Beogradu zavisi i titula prvaka države, a najbliži njoj su Meridian Indiansi.

Ekipa iz Inđije vrlo je blizu osvajanja četvrtog šampionskog naslova u ovoj godini. Nakon što su izborili titulu prvaka u seniorskoj i pionirskoj fleg konkurenciji, te u Kadetskoj ligi Srbije (U17), pionirima Indiansa u tackle verziji američkog fudbala smeši se još jedan trofej. Oni će u Kraljevu igrati protiv vršnjaka iz kluba Royal Crowns koji će ih od 14.00 sati ugostiti na terenu FK Magnohrom.

Dečaci iz Inđije imaju maksimalan učinak do sada i sa skorom 3-0 u Kraljevo odlaze kao favoriti. Vršnjaci iz „kraljevskog kluba” zabeležili su jednu pobedu i dva poraza. Nema sumnje da će talentovana kraljevačka ekipa, s dobrim pojedincima koji su predvodnici tima, pružiti otpor, ali i u slučaju pozitivnog rezultatskog ishoda, preuzimanje titule od Black Hornetsa iz Jagodine nije moguće.

„Jagodinski stršljeni” će pak na putovanje u Beograd, gde će se susresti s prvim osvajačima zlatne medalje u pionirskoj konkurenciji, ekipom SBB Vukovi. Iako imaju dve pobede i jedan poraz, u slučaju pobede nad Beograđanima, a pod uslovom da Inđija izgubi u Kraljevu, Hornetsima ne ide na ruku rezultat iz duela s Indiansima. No, u ovom slučaju potrebno je da se sklope i druge kockice koje ne zavise od igrača, pa je pitanje pobednika i novog šampiona i dalje otvoreno.

Uprkos svemu, cilj kluba iz Jagodine je da se fokusira na naredni duel protiv Vukova od kojih Stršljeni nisu izgubili do sada. O predstojećoj utakmici svoje mišljenje izneo je Stefan Milutinović, glavni trener Black Hornetsa:

– Ekipa Vukova u svojim redovima broji dobre pojedince kojima je u prethodnim susretima malo falilo da se dokopaju pobede. Ne očekujemo lako gostovanje, pružićemo svoj maksimum da bi upisali još jednu pobedu i produžili šanse za titulu u Pionirskoj ligi Srbije. Na odbanu titule, pored pobede koja nam je neophodna, utiče i rezultat preostalog meča naših konkurenata, čijem kiksu se nadamo. Trenirali smo naporno, imamo generaciju momaka koja će ponosno sledeće godine stati uz naše kadete i juniore – izjavio je glavni trener Jagodinaca Stefan Milutinović.

Još jednom naglasimo da se oba meča igraju u subotu od 14.00 časova.

RASPORED UTAKMICA

19. novembar, 14.00 h
Royal Crowns – Meridian Indians
FK Magnohrom, Kraljevo

19. novembar, 14.00 h
SBB Vukovi – Black Hornets
Stadion OFK Beograd, Beograd