Ženska fleg liga: Obrenovčanke ponovo prvakinje Srbije

2087

Ženska fleg ekipa Hawks Obrenovac osvojila je titulu prvaka Srbije, pošto je na finalnom turniru u Sremskoj Mitrovici pobedila sve svoje rivalke, odbranivši tako šampionski naslov osvojen pre godinu dana.

U konkurenciji za prvaka Srbije na finalnom turniru našlo se četiri tima, koji su to pravo stekli dobrim partijama i rezultatama u grupama Sever i Jug. Pored novih šampionki, na završnom turniru u Sremskoj Mitrovici takmičile su se sledeće ekipe: Vučice Beograd, Valkyries Sremska Mitrovica i Wild Cats Kragujevac. Takmičenje se zbog loših vremenskih uslova održalo sali Prehrambeno-šumarske i hemijske škole, umesto na terenu FK Radnički.

Prema propozicijama takmičenja u Ženskoj fleg ligi Srbije, na finalnom turniru igralo se jednokružno, a postignuti su sledeći rezultati:

Datum # Domaćin Gost
13. novembar 1 Vučice 28:20 Wild Cats
13. novembar 2 Hawks 25:6 Valkyries
13. novembar 3 Valkyries 40:39 Wild Cats
13. novembar 4 Vučice 26:30 Hawks
13. novembar 5 Valkyries 39:31 Vučice
13. novembar 6 Wild Cats 22:33 Hawks

Vicešampionska titula pripala je ekipi iz Sremke Mitrovice (2–1), na 3. mestu su završile Vučice (1–2), dok se na 4. poziciji našla ženska fleg ekipa iz Kragujevca (0–3).

Podsetimo, ove godine se u Ženskoj fleg ligi Srbije takmičilo sedam klubova podeljenih u grupe Sever i Jug u kojima su odigrana po dva turnira. Grupa Sever brojala je četiri ekipe, igralo se jednokružno, dok se u grup Jug igralo dvokružno zbog manjeg broja prijavljenih timova. Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa iz svake grupe izborila je učešće na finalnom turniru.