NFL (6. vikend): Šampioni pali u San Dijegu

865
Photo: Sean M. Haffey (Getty Images)

San Dijego Čardžersi pobedili su Denver Bronkos rezultatom 21 : 13, u prvom meču šestog vikenda NFL sezone. Superboul šampioni odigrali su najslabiji meč ove sezone i zabeležili drugi poraz, dok je ekipi iz San Dijega ovo druga pobeda u šampionatu.

Čardžersi su do vođstva došli posle sedam minuta, kada je Rivers bacio tačdaun za Henrija, a do poluvremena ekipe su razmenile po jedan fild-gol.

U trećem periodu domaćin je dominirao i zabeležio tri fild-gola, posle brzih i uspešnih napada. Potpuno rasulo u ekipi iz Kolorada potvrđeno je prekršajem u sopstvenoj end-zoni, koji je načinio Rasel Okung. Taj sejfti doneo je San Dijegu 18 poena prednosti na startu poslednje četvrtine.

Denver, koji je u Kaliforniju doputovao bez trenera Gerija Kubijaka zbog bolesti, tri četvrtine u napadu bio je očajan. Kvoterbek Simijan je prebacio sto bačenih jardi tek sredinom poslednje četvrtine, a prvi put do tačdauna su stigli sedam minuta pred kraj, pri rezultatu 21 : 3.

Međutim, Bronkosi su ove sezone najbolji tim u poslednjim četvrtinama i ponovo su uspeli da obezbede uzbudljiv finiš.

Simijan je bacio tačdaun Fauleru za 21 : 10, a zatim je u end-zonu utrčao i Anderson, ali je Okung tokom te akcije napravio prekršaj. Bronkosi su do kraja zaradili još tri poena i stigli do lopte, ali u poslednjem napadu nisu uspeli da poentiraju.

Tako je prekinut rekordni niz od 15 pobeda u gostima divizijskim rivalima, koji su ostvarili Bronkosi. Tim iz Denvera poslednji put u NFC Zapadu izgubio je 15. nedelje šampionata 2010, kada su ih Rejdersi pobedili 39 : 23. Najbliži prekidu serije bili su drugog vikenda prošle sezone, kada su protiv Kanzas Sitija preokrenuli sa dva tačdauna u devet sekundi tokom poslednjeg minuta.

Šampionat se nastavlja u nedelju, a prvi prenos na SK biće duel Vašingtona i Filadelfije.

Izvor: Sport klub