„Kraljevske krune” ponovo na usluzi zajednici

846

Klub američkog fudbala Royal Crowns iz Kraljeva prepoznatljiv je, pored sportskog anganžmana, i po tome što je na usluzi i zajednici. Negujući društvenu odgovornost i dobročinstvo, juniori i pioniri su nedavno uređivali dvorište OŠ „Sveti Sava” u Kraljevu, a sportisti i predsednik kluba posetili su decu iz Dečjeg SOS sela.

U dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava” juniori su napravili stazu od lomljenog asfalta, a pioniri su ofarbali žardinjere i kante za smeće u školskom dvorištu, gde učenici provode odmor.

Ove nedelje su ispred Kraljevskih kruna, sportisti i predsednik kluba posetili decu iz Dečjeg SOS sela. U saradnji s ovom ustanovom koja brine za decu bez roditeljskog staranja, njihovim štićenicima je prezentovan američki fudbal, prvo kao kratko predavanje u učionici, gde su deca imala bezbroj pitanja i pokazala veliko interesovanje. Zatim, i na igralištu gde su ih sportisti naučili osnovama ovog sporta. Tom prilikom su predstavnici Royal Crownsa deci poklonili igračake i slatkiše.

Kraljevo Royal Crowns se ovom prilikom zahvaljuje SOS Dečjem selu na pruženoj prilici da, u okviru obeležavanja Dečje nedelje, još jednom provedu vreme s decom i tako unesu još dodatne radosti i zdravlja u njihove živote.