Pionirska liga (U15): Novi trijumf Indiansa, uspešan start Veprova

2085
Detalj s finalnog meča 2015

Meridian Indiansi i Wild Boarsi ostvarili su pobede u 2. kolu Pionirske lige Srbije (U15). Indiansi su u Jagodini bili bolji od Black Hornetsa 27 : 0, a Wild Boarsi u Beogradu od SBB Vukova 26 : 20.

Repriza prošlogodišnjeg finala lige u ovoj uzrasnoj kategoriji bila je samo u znaku istih učesnika, bez uzbudljive igre ili neizvesnog rezultata. Gosti iz Inđije su ubedljivo slavili na kraju susreta, a Babić, Vinčić, Živanović i Zarić predvodili su svoje saigrače do pobede.

Rezultat

 1/4 – 0 : 7 
0 : 7 – pas 20y, Babić za Vinčića; TPC Živanović
 2/4 – 0 : 7 
0 : 14 – pas 25y, Babić za Živanovića; TPC Živaljević
 3/4 – 0 : 7 
0 : 21 – pas 10y, Zarić za Babića; TPC Živanović
 4/4 – 0 : 6 
0 : 27 – trčanje 3y, Zarić; TPC neuspešan

Ipak, ono što je obeležilo ovaj meč jeste žalba uprave kluba Black Hornets koja se odnosi na pravila igre u ovoj uzrasnoj kategoriji, budući da, kako je u jagodinskom klubu istaknuto, sudije nisu sudile po pravilima igre od samog početka meča.

– To nas je omelo, a igrači nisu pokazali šta umeju. Praktično smo izgubili utakmicu u prvom minutu. Žalbe su prosleđene, očekujemo da nadležni reaguju i očekujemo istinu – istakao je Sportski savet KAF Black Hornets.

U drugom meču ovog vikenda kragujevački pioniri Wild Boarsa su u Beogradu pobedili SBB Vukove sa 26 : 20, ubeleživši pobedu na svom startu prvenstva, dok su Vukovi doživeli drugi poraz. Beograđani su tokom celog susreta bili u zaostatku jednog ili dva poseda lopte, imali su i priliku za preokret pri završetku susreta, kada su poveli sa 20 : 19, ali je Nikola Milenković, najefikasniji u dresu Divljih veprova, postavio konačan rezultat, postigavši svoj treći tačdaun.

KRETANJE REZULTATA

0 : 6 – TD Nikola Milenković; TPC neuspešan
0 : 13 – TD Nikola Milenković; TPC uspešan
6 : 13 – TD Nikola Nikolić; TPC neuspešan
13 : 13 – TD Nikola Treskanica; TPC uspešan, Nikola Nikolić
13 : 19 – TD Jovan Stojković td; TPC neuspešan
20 : 19 – TD Nikola Nikolić, TPC uspešan, Stefan Aćimić
20 : 26 – TD Nikola Milenković; TPC uspešan

Pionirska liga Srbije (U15) nastavlja se kroz tri sedmice, kada će se za vikend 22/23. oktobra sastati Wild Boarsi i Black Hornetsi u jednom, a Royal Crownsi i SBB Vukovi u drugom meču. Ekipa iz Inđije će biti slobodna.

Pogledajte i video-maerijal s utakmice SBB Vukovi – Wild Boars zabeležen kamerom Dragana Zabunovića.