Pionirska liga (U15): Stršljenovi protiv Indiansa, Vukovi dočekuju Veprove

1583
Foto: Miloš Todorović

Utakmicama u Jagodini i Beogradu 1. i 2. oktobra nastavlja se takmičenje u Pionirskoj ligi Srbije, a svoj ovosezonski debi imaće ekipe Black Hornets i Wild Boars.

Susret koji će privući najviše pažnje definitivno je onaj u Jagodini, gde će snage nakon nepunih godinu dana odmeriti aktuelni šampioni i vicešampioni države: Black Hornets i Meridian Indians.

Inđijcima će to biti drugi meč u novoj sezoni, budući da su prošlog vikenda prilično lako i ubedljivo pobedili ekipu SBB Vukova sa 21 : 0, dok će jagodinskim Stršljenovima ovaj duel biti „vatreno krštenje” na putu odbrane titule.

Stefan Milutinović, trener odbrane jagodinske ekipe, pohvalio je rad upravnog odbora svog kluba zbog dobre organizacije koja je doprinela obogaćenju pionirske selekcije, prepustivši Indiansima ulogu favorita u najavljenom susretu.

– Ove sezone se ozbiljno radilo na omasovljavanju pionira, i do sada smo i više nego zadovoljni rezultatima treniranja. Ostaje da vidimo kako će sve to izgledati na terenu, ali verujemo da će se pokazati dobro na samom startu lige. Protivnik je favorit, predviđanja su suvišna. Ako budemo odigrali kako smo se dogovorili, biće dobro. Očekujemo tvrd meč. Ovo je šansa za neke nove klince koji će sledeće godine biti već iskusni juniori – izjavio je Stefan Milutinović.

Takođe, zanimljiv meč igraće se i u Beogradu. SBB Vukovi će dočekati vršnjake iz Kragujevca, ekipu Wild Boars. Baš kao i u slučaju Jagodina–Inđija, tako će Beograđani po drugi put istrčati na teren te pokušati da nadomeste poraz iz prve utakmice, dok će Veprovima to biti ovosezonska premijera.

RASPORED UTAKMICA

1. oktobar, 14.00 h
Black Hornets – Meridian Indians
FK Trnava, Jagodina

2. oktobar, 15.00 h
SBB Vukovi – Wild Boars
Stadion BRK, Ada Ciganlija