„Divlji veprovi” među 20 najboljih klubova u Evropi

3189
Foto: Stefan Ugljevarević

Klub američkog fudbala Wild Boars iz Kragujevca nalazi se među 20 najboljih evropskih klubova prema izboru specijalizovanog sajta AmericanFootballInternational.com.

Aktuelni šampioni Srbije nalaze se na 18. mestu, ostavljajući iza sebe prvake Velike Britanije i Francuske – London Warriors i Saint-Ouen Cougars.

Zanimljivo je da se tim iz Kragujevca zadržao na istoj poziciji nakon dvomesečnog ažuriranja liste čak i posle završetka većine evropskih liga u američkom fudbalu, čiji se klubovi na prethodnoj listi nisu našli u konkurenciji.

Plej-of nemačke lige počinje 17. septembra, Danska je u finišu regularnog dela sezone, dok su u Rusiji u toku plej-of mečevi. Zvanične lige okonačane su u Holandiji, Finskoj, Norveškoj, Švedskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj, Češkoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Belgiji i naravno u Srbiji.

Komentarišući ovaj lep rezultat, predsednik „Divljivh veprova” Nemanja Čalija istakao je da je osvajanju šampionskog naslova i povratku tima u evropski vrh doprineo svaki igrač.

– Ove sezone, iako smo imali težak početak, uspeli smo da se konsolidujemo i pojačamo, što je doprinelo ubedljivim pobedama u polufinalu i finalu. Znam da su svi komentari uprti u Becu (prim. aut. raninbek „Veprova” i veliko pojačanje iz Francuske u finišu sezone), ali ko pogleda snimak može videti da je bukvalno svaki igrač odradio posao za titulu – naglasio je Čalija, nagovestivši dolazak novih pojačanja za narednu sezonu i izlazak na evropsku scenu.

– Naravno da se radujemo povratku Bece, ali nećemo tu stati s pojačanjima. Posle pauze od tri godine planiramo da se vratimo na evropsku scenu. Grad Kragujevac će stati uz šampione, i uz nekoliko pojačanja iz Srbije, verujem da će na ovoj tabeli ispred „Divljih veprova” stajati broj 1 – izjavio je predsednik Wild Boarsa Nemanja Čalija.

Kako se može videti na ilustraciji ispod, na čelu tabele nalazi se aktuelni šampion Austrije Swarco Raiders, a preostala četiri mesta među TOP 5 dele klubovi iz Nemačke: Schwäbisch Hall Unicorns, Braunschweig New Yorker Lions, Dresden MonarchsFrankfurt Universe.

Ilustracija: AmericanFootballInternational.com
Ilustracija: AmericanFootballInternational.com