EPFFU15: Srbija među četiri najbolja tima u Evropi

1780

Selekcije Italije, Španije, Holandije i Srbije plasirale se u plej-of Evropskog prvenstva U15 u fleg fudbalu. Srbija će u polufinalu igrati protiv Italije, a Holandija protiv Španije.

I dok su Italija i Španija bili sigurni učesnici plej-ofa već nakon prvog takmičarskog dana, za preostala dva mesta u plej-ofu konkurisalo je čak tri tima – Holandija, Slovenija i Srbija. Uz očekivani poraz Holanđana od Španije te pobedu nad Rumunijom, „Zemlja lala” je obezbedila sebi mesto među najbolja četiri tima drugog takmičarskog dana.

Ipak, najneizvesniji duel odigrale se Slovenija i Srbija, od čijeg ishoda je zavisilo koja će od njih zauzeti poslednje mesto koje vodi u polufinale. U izuzetno zanimljivom i napetom susretu, dve reprezentacije su odigrale nerešeno 26 : 26 (12 : 20 na poluvremenu), ali je zbog bolje gol razlike Srbija stekla pravo da se plasira u polufinale.

Italija je u poslednjem ligaškom duelu savladala Španiju 39 : 20, pa je učvrstila 1. mesto na tabeli. Španija je drugoplasirana, Holandija na trećem, a Srbija na 4. poziciji.

Tako će se u završnici turnira prema ranije utvrđenom rasporedu sastati sledeći timovi:

VREME TEREN 1 TEREN 2
P O L U F I N A L E
14.40 ITALIJA SRBIJA ŠPANIJA HOLANDIJA
P A U Z A
M E Č  Z A  T R E Ć E  M E S T O
17.00 SRBIJA HOLANDIJA
F I N A L E
18.30 ITALIJA ŠPANIJA