Fleg tim Srbije (U15) spremno dočekuje evropski šampionat

1770

Reprezentacija Srbije u fleg fudbalu (U15) vratila se s Kaopanika, gde je imala završni pripremni kamp pred početak Evropskog prvenstva.

Pet dana preostalo je do prve istorijske utakmice na evropskom nivou u ovom rangu takmičenja, a nabolja selekcija Srbije spremno dočekuje taj meč. Izabranici glavnog trenera Darka Štablera i njegovih pomoćnika Ivana Prskala i Vladimira Mladenova proveli su tri kvalitetna i radna dana učeći plejbuk i uvežbavajući akcije koje će, verujemo svi, biti nepremostiva prepreka protivnicima iz šest zemalja.

Fleg_rep_Srbije_pripreme_2016_f

Vladimir Mladenov veruje da će se naša selekcija pokazati u najboljem svetlu, ali da plasman nikoga ne opterećuje.

– Na Kopaoniku smo imali odlične uslove da pripremimo ekipu. Momci su motivisani, kvalitetno se radilo i svakako će biti spremni da pokažu svoje najbolje lice na Evropskom prvenstvu. Plasman nas ne opterućuje, kvalitetna igra i rezultat će doći iz voljnog momenta, a on je veoma visok – naglašava Mladenov.

Njegov kolega iz Inđije Ivan Prskalo u svojoj izjavi za naš sajt ističe dobru atmosferu i odnose među igračima u timu

– Kratak rok priprema nas je primorao na intenzivan rad, ali momci su vrlo disciplinovani i podnose sve to s osmehom! Uvežbavanje akcija ide svojim tokom, svi napreduju iz treninga u trening i sve više liče na pravi tim, a što je najbitnije, odnosi među igračima su savršeni. Koliko god ozbiljan rad bio, uvek je bilo vremena za neku foru ili smešnu situaciju – rekao je Prskalo.

Fleg_rep_Srbije_pripreme_2016_e

Mladi kvoterbek Stefan Zarić, inače član ekipe Indians iz Inđije, braniće ugled svog tima kao kapiten napada, dok će Nikola Treskanica iz beogradskih Vukova biti kapitena odbrane. Obojica su istakla da za njih to predstavlja veliku čast, ali i obavezu, te veruju u uspeh svog tima.

– Izuzetna nam je čast i nezaboravno iskustvo da igramo s najboljima od najboljih što Srbija ima. Znamo da će se svi intenzivni treninzi i sav trud i rad koji smo uložili isplatiti i daćemo sve od sebe da predstavimo našu zemlju u što boljem svetlu. Svi smo napredovali i pored stečenog znanja i iskustva, sklopili smo prijateljstva koja će trajati ceo život – rekli su kapiteni napada i odbrane, prenoseći utiske s Kopaonika.

Fleg_rep_Srbije_pripreme_2016_d

Podsetimo – prvo Evropsko prvenstvo u fleg fudbalu za dečake uzrasta do 15 godina održava se predstojećeg vikenda u Beogradu. Reprezentacija Srbije otvara prvenstvo utakmicom protiv Holandije u subotu 6. avgusta u 8.00 ujutru na terenu 1 FK BASK.

Kompletan raspored i program takmičenja možete pogledati na posebnoj stranici posvećenoj ovom takmičenju: EPffU15 >>