Fleg reprezentacija Srbije (U15) na pripremama na Kopaoniku

2880

Reprezentacija Srbije u fleg fudbalu za dečake uzrasta do 15 godina otputovala je na završne pripreme na Kopaonik.

Stručni štab fleg reprezentacije, na čelu s Darkom Štablerom i Ivanom Prskalom i Vladimirom Mladenovim kao pomoćnicima, zajedno s dečacima koji su otputovali na pripreme, vredno rade ne bi li našu zemlju i fleg fudbal predstavili na što bolji način na predstojećem prvom Evropskom prvenstvu u flegu (U15) koje se od 5. do 7. avgusta održava u Beogradu.

Neposredno po dolasku na Kopaonik reprezentacija Srbije je održala i prve treninge, a prema rečima glavnog trenera Darka Štablera atmosfera je odlična i svi su odlučni u nameri da pripreme odrade što bolje, kako bi evropski šampionat dočekali spremni.

Fleg_rep_Srbije_pripreme_2016_a

– Imamo tri treninga dnevno. Jedan jutarnji „futing” i dva glavna treninga od po dva sata u prepodnevnim i popodnevnim satima. Između treninga održavamo sastanke u tzv. učionicama, tako da je dan prilično ispunjen. Naravno, pauze između treninga i nakon radnog dana rezervisane su za odmor i slobodne aktivnosti – pojašnjava Darko Štabler plan rada na pripremama.

On je dodao da zbog promene lokacije održavanja priprema u poslednji čas nekoliko dečaka nije bilo u mogućnosti da pođe na pripreme, ali da to nije mnogo poremetilo koncept te da stručni štab nastoji da svakom igraču i potencijalnom reprezentativcu posveti dovoljno pažnje i ukaže poverenje.

Darko Štabler dalje je istakao da je jedan od prioriteta uvežbavanje plejbuka, ali i stvaranje timskog duha među dečacima koji dolaze iz različitih klubova.

– Cilj nam je da pre svega dobro naučimo plejbuk i uvežbamo akcije. Osim toga, želimo da među igračima stvorimo osećaj pripadnosti reprezentaciji, pa je i team building nešto na čemu insistiram zajedno sa svojim saradnicima – izjavio je glavni trener Štabler.

Fleg_rep_Srbije_pripreme_2016_b

Mladi reprezentativac Srbije i kapiten tima Lazar Perišić, inače hvatač u ekipi Royal Crowns iz Kraljeva, preneo je svoje prve utiske nakon zvaničnog okupljanja tima.

– Pre svega, velika nam je čast što predstavljamo našu zemlju na ovako velikom događaju. Ovo je jedno predivno iskustvo koje ćemo svi pamtiti veoma dugo. Mi smo jedna velika porodica i jedan ozbiljan tim koji želi da predstavi svoju zemlju u najboljem svetlu – poručio je mladi Perišić.

Fleg reprezentacija Srbije će na Kopaoniku boraviti do nedelje. Evropsko prvenstvo održava se narednog vikenda u Beogradu, a kompletan raspored i program možete pogledati na posebnoj stranici posvećenoj ovom takmičenju: EPffU15 >>