Finalni meč Treće lige Srbije 24. jula u Novom Sadu

2022
Ilustracija: KAF Wild Dogs

Ekipe Wild Dogs iz Novog Sada i Bears iz Sofije odigraće u nedelju finale Treće lige Srbije. Iako su zacrtani cilj zvanično ostvarili – plasman u Drugu ligu Srbije – završna utakmica igra se za prestiž i simbolični naslov šampiona trećeg ranga.

Sudeći po prikazanoj igri tokom sezone, nedeljni meč biće duel dve verovatno najbolje odbrane u ligi. Ekipa Bears za sobom je ostavila pet prilično ubedljivih pobeda – tri u grupi „Jug” a dve u četvrtfinalu i polufinalu. Jedina ekipa koja je uspevala da uđe u njihovu dobro branjenu end-zonu bili su „imenjaci” iz Bora, koji su im dali 18 poena, od toga 12 u odlučujućem polufinalnom susretu. Sve to govori i o vrlo efikasnom napadu pred kojim će Novosađani imati iznimno težak zadatak.

Bugarska ekipa je tako, posle dve sezone provedene u trećem rangu, stigavši do finala, izborila plasman u viši rang, gde će joj dogodine društvo praviti nedeljni protivnik, novosadska ekipa Wild Dogs.

Prvaci grupe „Sever” su se tokom ove sezone istakli pre svega dobrom odbranom. Ubeližili su maksimalne četiri pobede u grupi, a potom i u četvrtfinalu i polufinalu nadigrali protivnike iz Smedereva i Klekla, s kojima su imali najneizvesnije i najzanimljivije duele.

Jedan od najistaknutijih pojedinaca u redovima Wild Dogsa ove sezone bio je kvoterbek Pavle Nešković, a hoće li pas igra, na koju su se Novosađani ove sezone prevashodno oslanjali, moći da „probije” stamenu i robusnu odbranu bugarske ekipe, znaće se za tri dana.

Kik-of je u 17.00 časova na stadionu „Wild Dogs Kennel”.