Divlji veprovi na prijemu u Skupštini Grada Kragujevca

1940
Foto: Wild Boars

Pomoćnik gradonačelnika Kragujevca zadužen za sport Nikola Urošević organizovao je prijem u Skupštini Grada Kragujevca za nove šampione Srbije ekipu Divljih veprova, povodom osvajanja šestog naslova prvaka Srbije.

Tom prilikom rukovodstvo i igrači Divljih veprova istakli su gradskim čelnicima probleme s kojima se klub suočavao tokom sezone, pre svega u pogledu osnovnih uslova za treniranje i odigravanja utakmica na sportskom terenu koji bi zadovoljio ne samo prvoligaške uslove, već i zahteve TV prenosa.

Podsetimo, Divlji veprovi su pet utakmica u sezoni kao domaćini bili primorani da igraju na tri različita terena, od kojih je jedan bio u selu Brzan nadomak Kragujevca i Batočine.

Čestitajući na ostvarenom rezultatu, pomoćnik gradonačelnika je istakao da je klub američkog fudbala jedan od najuspešnijih u Kragujevcu. Iako iz njegovog ugla sve nabrojano „nisu veliki problemi”, otkrio je da će uskoro Veprovi dobiti mesto na kojem će moći da rade.

– Prvi pomoćni teren stadiona „Čika Dača”, na kome se trenutno postavlja veštačka trava, namenjen je i igračima Divljih veprova, pa verujem da će time biti zadovoljene njihove potrebe, iako smatram da ni do sada nisu imali velikih problema. Ovo što se desilo u poslednjih mesec dana je vandredna situacija s radovima na pomoćnom i glavnom terenu, a mislim da ubuduće više neće biti tih problema – kazao je Urošević.

Nemanja Čalija, predsednik Wild Boarsa, istakao je da je ostvareni uspeh njegovog kluba ogroman, pre svega zbog konkurencije timova iz Beograda i Novog Sada, koji imaju šest-sedam puta veći budžet.

– Tu pre svega mislim na obećana sredstva, a ne ona koja smo zaista dobili. Ponosan sam na ove momke, ali i na sebe i sve članove Upravnog odbora, jer smo uspeli da postanemo prvaci uz sve finansijske poteškoće i probleme oko terena za igranje i uslova za trening – naglasio je Čalija.

Čelnici kluba su na prijemu takođe izrazili uverenje da bi uz advekatne uslove i pomoć grada uspeh mogao da dostigne i evropski nivo.

Opširnije u prilogu TV Kanal 9.

Izvor: WildBoars.rs, RTK.co.rs, Televizija Kanal 9