Andreas Beca (MVP): Zaslužili smo šampionsku titulu

2069
Andreas Beca s predsednikom SAAF-a Radetom Rakočevićem (Foto: Stefan Ugljevarević)

Andreas Beca (fr. Andreas Betza), najkorisniji igrač Serbian Bowla XII koji je ekipu Wild Boars iz Kragujevca predvodio do šampionske titule, izjavio je da je njegov tim zasluženo osvojio pehar.

Francuski raninbek, koji je postigao čak šest tačdaunova u finalu „Sport klub” Prve lige Srbije, ocenio je da je finalni meč bio nešto posebno.

– Tim je bio motivisan i zaista smo zaslužili ovu pobedu, jer smo svi ostavili dušu i telo na terenu. Uradio sam ono što je bilo potrebno timu, onako kako umem, i mislim da je to bilo prilično dobro. Težak rad se uvek isplati – istakao je Beca.

Andreas_Betza_Serbian_Bowl_XII_b
Foto: Stefan Ugljevarević

Francuski reprezentativac je iz kluba Black Panthers iz Tonona došao u redove tima iz Kragujevca sa svojim saigračem Rodrigom Aliženom uoči 7. kola „Sport klub” Prve lige Srbije, odigravši tri utakmice u dresu Wild Boarsa. Ova pojačanja su, nema sumnje, bila pun pogodak uprave kluba koji je šest godina čekao na naslov prvaka države. Iako je u Kragujevcu i u Srbiji proveo oko mesec dana, Andreas Beca će u Francusku „poneti” samo lepe utiske.

– Kragujevac je mali ali zabavan grad, i zaista mi se dopao. Mnogo mi se svidelo kako su ljudi brinuli o nama tokom kratkog vremena koje smo proveli ovde. Nedostajaće mi svi saigrači jer smo bili kao braća – rekao je Beca neposredno pre povratka u Francusku.

Foto: Stefan Ugljevarević
Foto: Stefan Ugljevarević

Naslov MVP Serbian Bowla XII još jedno je u nizu priznanja koje je ovaj dvadesetčetvorogodišnji trkač stekao u svojoj karijeri. U klubu Black Panthers bio je glavna pokretačka snaga napada tokom ove sezone. Na šest utakmica imao je 179 nošenja, za 1.744 jarda (9,74 po nošenju) za čak 18 tačdaunova, a istovremeno je bio i najbolji hvatač tima sa 143 jarda (10,21 po hvatanju).

Sa juniorskom reprezentacijom Francuske osvojio je srebro na evropskom prvenstvu 2011. godine, a zanimljivo da je prethodno u baražu protiv Srbije (36 : 0) osvojio najviše jardi za svoj tim – 80 iz pet pokušaja i jedan tačdaun. Sa 4,44 sekunde na 40 jardi, rekorder je četvrtoplasirane selekcije prošlogodišnjeg svetskog prvenstva.