Baraž meč: Meridian Indians (IN) vs Mammoths (KI)

3087

Ekipe Meridian Indians iz Inđije i Mammoths iz Kikinde odigraće u nedelju baraž meč za plasman ili ostanak u „Sport klub” Prvoj ligi Srbije.

Inđijska ekipa je, posle regularnog dela prvoligaškog prvenstva, zauzela pretposlednje 7. mesto, dok su Kikinđani, nakon poslednjeg kola u Drugoj ligi Srbije, osvojili 2. mesto. Te pozicije, prema propozicijama takmičenja u obe lige, vode u baraž meč, čiji će se pobednik dogodine takmičiti u najvišem rangu takmičenja.

Dve ekipe će se tako, posle tri godine, ponovo naći u duelu čiji će ishod odrediti takmičarsko mesto u narednoj sezoni. Podsetimo, Indiansi i Mamuti su se u finalu tada drugog ranga takmičenja borili za poziciju među ’elitom’. Ekipa iz Inđije je bila uspešnija 43 : 3 i od tada se nalazi među prvoligašima.

Tog meča priseća se Aleksandar Blažić, ofanzivni linijaš u redovima Indiansa, koji očekuje da će Mamuti u Inđiju doći željni revanša.

– Mislim da su dobra ekipa predvođenja odličnim kvoterbekom i reprezentativcem Branislavom Feketeom. Verujem da dolaze Inđiju da se revanširaju za taj poraz 2013. godine. Ipak, mi ih spremno dočekujemo jer znamo da nam je mesto u prvoj ligi – kazao je Blažić.

Defanzivni bek u kikindskom timu Stanislav Almaši ističe da će od kvaliteta analize protivnika i samih priprema za meč zavisiti ishod ovog duela.

– Ulogu favorita prepuštam domaćinima. Dobra su ekipa, dobro igraju fudbal, ali isto to mislim i za svoj tim, tako da će analiza protivnika biti ključni faktor u ishodu ovog susreta, kao i sama priprema – rekao je Almaši, očekujući lep dan za fudbal u nedelju, korektno suđenje i fer-plej.

Detalj s utakmice 2013
Detalj s utakmice 2013

Ako jedni o drugima imaju ujednačeno mišljenje, osvrćući se na proteklu sezonu, mogle su da se čuju različite impresije – u Indiansima nezadovoljstvo, a u Kikindi sasvim suprotno.

– Sezona nije prošla onako kako smo planirali. Jedino što mogu da kažem jeste da osećam frustraciju jer znam da smo mogli bolje… Jednostavno, imali smo previše problema, od igračkog kadra, povrede, odlazaka igrača, pa do trenera. Mislim da niko nije očekivao da će se ovako završiti, al’ šta je tu je – zaključio je Aleksandar Blažić.

Slične probleme imali su i Kikinđani, otkrio je Almaši, ali razloga za zadovoljstvo imaju.

– Imali smo loš start na početku sezone, što mislim da je posledica odlaska nekoliko standardnih igrača. Njihova mesta popunili su mlađi igrači koji su kasnije dokazali da mogu dobro da igraju. Generalno gledano, sezonu 2016. smo završili zadovoljavajuće – izjavio je Stanislav Almaši.

Ipak, i jedni i drugi su svesni da će pravi razlog za sreću ili razočarenje imati tek u nedelju 3. jula, kada će se i odigrati ova utakmica. Domaćini su Indiansi, a za razliku od te 2013. godine, ovog puta će goste iz Kikinde dočekati na terenu sportskog centra „Leje” u Inđiji, umesto na gradskom stadionu. Kik-of je u 16.00 časova.