Iskustvo i znanje selektora Daga Atkinsa na raspolaganju klubovima

2138

Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) obaveštava predstavnike klubova da je selektor seniorske reprezentacije Srbije Dag Atkins (eng. Doug Adkins) na raspolaganju trenerima i igračima te da je otvoren da održi trening ili predavanje.

Dag Atkins je stigao u Srbiju početkom juna i boraviće u Beogradu do evropskog prvenstva u septembru. Pored priprema reprezentacije za naredno takmičenje, selektor će biti u mogućnosti i da po pozivu poseti određeni grad i klub, održi trening s igračima ili predavanje.

Na poziv KAF Pastuvi iz Požarevca, Dag Atkins gledao je meč poslednjeg kola Druge lige Srbije protiv ekipe Lavovi iz Vršca.

Namera je da klubovi u Srbiji, bez obzira na rang u kojem se takmiče, maksimalno iskoristite njegov boravak u cilju razvoja domaćih trenera i igrača.

Selektor u Požarevcu
Selektor u Požarevcu

Pored mogućnosti dolaska u klubove, SAAF će po završetku takmičenja organizovati jednu trenersku kliniku za nove trenere, kao i jedan pozicioni kamp za igrače, a o datumima i mestu održavanja javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Svi oni koji imaju želju da pozovu selektora da bude gost, održi treninge ili predavanje, mogu da se jave u Kancelariju reprezentacije Srbije na imejl: nationalteam@saaf.rs

Biografija Daga Atkinsa

Trenersku karijeru u SAD Atkins je započeo kao trener ofanzivne linije 1970. godine na Univerzitetu „Central Washington”, posle kojeg je promenio nekoliko škola i koledža na kojima je radio kao pozicioni, ali i kao glavni trener. Duže se zadržao na državnom univerzitetu „Humbolt”, članu druge divizije, gde je bio glavni trener u periodu od 2000. do 2007. godine.

I u evropskim klupskim takmičenja ređao je samo uspehe. Kao defanzivni koordinator austrijske ekipe Danube Dragons osvojio je 2010. šampionski naslov, a dve godine kasnije sa Black Hawksima iz Praga u istoj ulozi i češko prvenstvo. Na poziciji glavnog trenera Crusadersa, aktuelnih evropskih prvaka iz Karlstada (Švedska), 2013. i 2014. osvojio je takođe državno prvenstvo.

Atkins je deo trenerske karijere proveo i u Finskoj, gde je bio defanzivni koordinator nacionalnog tima 1986. godine.

Od 2015. godine do šampionskog naslova predvodio je novosadski tim GAT Dukes, donevši im prvu titulu u istoriji kluba. Proglašen je i za najboljeg trenera „Sport klub” Prve lige Srbije, a vodio je reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu grupe B 2015. godine.