Treća liga Srbije: Ovog vikenda prvi četvrtfinalni mečevi

2620

Plej-of Treće lige Srbije počinje ovog vikenda prvim dvema utakmicama četvrtfinala. Parovi su Sofia Bears – Obrenovac HawksBor Golden Bears – Šabac Sharks.

Na osnovu plasmana u 2015. godini ove sezone u Trećoj ligi Srbiji takmičilo se devet klubova podeljenih regionalno u dve grupe: „Sever” u kojoj je bilo pet ekipa i „Jug” sa četiri tima. Prema propozicijama prvenstva, timovi su u okviru svojih grupa u prethodnom periodu igrali jednokružno, a u plej-of ušla su četiri najbolje plasirana kluba iz obe grupe. Tako su se četvrtfinale plasirali:

Grupa „Sever”

  1. Wild Dogs (Novi Sad)
  2. Knights (Klek)
  3. Sharks (Šabac)
  4. Hawks (Obrenovac)

Debitant u takmičenju, KAF Vidre iz Bečeja, nije izborio dalji plasman.

Grupa „Jug”

  1. Bears (Sofija)
  2. Golden Bears (Bor)
  3. Royal Crowns (Kraljevo)
  4. Bedemi (Smederevo)

U četvrtfinalu timovi su ukrštaju po uobičajenom modelu – prvoplasirani u jednoj s četvrtoplasiranim u drugoj i drugoplasirani u jednoj s trećeplasiranim u drugoj grupi.

Iz razloga održivosti takmičenja, kvaliteta suđenja i velikog broja utakmica u završnicama svih takmičenja Odbor za hitna pitanja SAAF-a doneo je odluku o izmeni termina odigravanja četvrtfinala, polufinala i finala Treće lige Srbije 2016.

Ipak, ovog vikenda, a u skladu s prvobitnim rasporedom zbog ranije rezervisanog prevoza, odigraće se prva dva meča četvrtfinalnih parova.

U Kraljevu će sastati sofijska ekipa Bears sa obrenovačkom ekipom Hawks u nedelju 26. juna. Kik-of je na terenu FK Magnohrom od 11.00 sati. Istog dana, ali od 15.00 časova, u Boru će snage odmeriti domaći Golden Bears te Sharks iz Šapca. Ovaj duel igra se na terenu FK Rudar.

Preostala dva četvrtfinalna susreta igraće se 2/3. jula, a parovi su Novi Sad Wild Dogs – Smederevo Bedemi i Klek Knights – Kraljevo Royal Crowns.

Pobednici četvrtfinalnih mečeva bore se za ulazak u polufinale, a pobednici polufinalnih mečeva bore za trofej prvaka Treće lige Srbije. Ekipe koje izbore ulazak u finale Treće lige Srbije plasiraće se u viši rang takmičenja – Drugu ligu Srbije.

Polufinala će se odigrati 9/10. jula, a finale sedam dana kasnije, 16/17. jula.