Pionirska fleg liga (U15): Indiansi odbranili titulu šampiona Srbije

2348

Fleg tim Meridian Indians odbranio je titulu šampiona Srbije, pošto je u Kraljevu, na finalnom turniru, pobedio oba svoja rivala – najpre SBB Vukove sa 18 : 12, a potom i domaćine, ekipu Royal Crowns sa 21 : 7.

Jedini klub čija se ekipa plasirala svake godine na finalni turnir fleg lige, ove sezone je osvojio svoju treću zlatnu medalju, posle 2010. i 2015. godine. Dečaci iz Inđije su ove sezone zasluženo poneli titulu šampiona, budući da su kroz celo takmičenje nanizali sve pobede i u završnicu stigli bez ijednog poraza.

Iako je Inđijce pratila nevolja na putu u Kraljevo, jer im se pokvario autobus, zbog čega su na turnir stigli u poslednji čas i bukvalno iz autobusa istrčali na teren, uspeli su da u drugom meču dana najpre poraze beogradsku ekipu SBB Vukovi, a odmah potom i „Kraljevske krune”. Turnir je otvoren utakmicom između Beograđana i Kraljevčana koju su dobili domaćini sa 33 : 22 pa se u poslednjem meču ujedno odlučivalo o tituli.

Mladi Vukovi su se tako okitili bronzanim medaljama, dok su Kraljevčani osvojili srebrna odličja. Njima je pripala još jedna nagrada – za najkorisnijeg igrača finalnog turnira (MVP) proglašen je Lazar Perišić.

PFLSU15_2016_finale_Royal_Crowns

Osim zlatnih medalja koje su uručene novim starim šampionima Srbije, priznanje je dobio i glavni trener Meridian Indiansa Ivan Prskalo kao najbolji trener Pionirske fleg lige Srbije (U15), i to zahvaljujući glasovima trenera svih ekipa koje su ove godine učestvovale u takmičenju.

PFLSU15_2016_finale_Ivan_Prskalo

Podsetimo, Ivan Prskalo biće pomoćnik glavnom treneru fleg reprezentacije Srbije Darku Štableru na predstojećem evropskom prvenstvu koje se početkom avgusta održava u Beogradu.

Svečana sportska priredba u Kraljevu

Ovogodišnje takmičenje u fleg fudbalu za omladinske selekcije počelo je drugog vikenda aprila. Nadmetalo se 13 ekipa koje su bile regionalno podeljene u tri grupe. Pobednici grupa, a nakon ukupno odigranih pet turnira grupe „Centar”, odnosno četiri turnira za grupe „Sever” i „Jug”, sastali su se ovog vikenda na finalnom turniru koji je održan na Atletskom stadionu u Kraljevu.

„Kraljevske krune”, kao domaćin finala, organizovale su svečanu sportsku priredbu. Himnu Srbije pevala je učenica muzičke škole u Kraljevu, a tokom turnira, između utakmica, nastupio je „RC Cheerleaders team” plesne škole „First step”, takođe iz Kraljeva.

PFLSU15_2016_finale_RC_Cheerleaders team

Turnir je imao i humanitaran značaj. Posebni gosti bila su deca iz Dečjeg SOS sela, za koje je tim „Royal Crowns” obezbedio poklone u vidu igračaka. U namensku SOS kutiju svi prisutni mogli su da daju dobrovoljne priloge za pomoć i podršku ovoj ustanovi koja brine o deci bez roditeljskog staranja.

Za one koji pak nisu bili u mogućnosti da prisustvuju finalu, bio je obezbeđen i uživo prenos s više kamera preko interneta, kao i komentatori, za šta se postarala lokalna Televizija MiX.