Darel Tejt pojačanje Blue Dragonsa pred odlučujući meč

1795

Klub američkog fudbala Blue Dragons pojačao je svoje redove uoči meča poslednjeg kola s Wild Boarsima. „Zmajevima” se pridružio dvadesetšestogodišnji Amerikanac Darel Tejt (eng. Darrell Tate) koji igra na poziciji raninbeka i lajnbekera (RB/LB).

U povratničkoj sezoni u „Sport klub” Prvu ligu Srbije Blue Dragonsi su ostvarili tri pobede i tri poraza. Kako navode u klubu, inicijalni ciljevi su ostvareni te zadovoljstvo učinjenim ne manjka.

– Opstanak u elitnom rangu je obezbeđen trijumfom nad Imperatorima na gostovanju, a pobedom nad Legionarima na domaćem terenu otišli smo korak dalje i obezbedili zadovoljavajuću poziciju pred žreb sledeće sezone. Trenutni skor nam daje nadu i za plej-of. Moraćemo da ipak stisnemo zube i damo svoj apsolutni maksimum protiv „Veprova” – izjavio je za naš sajt Nikola Davidović, ofanzivni linijaš „Plavih zmajeva”.

Da bi imali bilo kakve šanse da to i postignu, u klub su doveli Darela Tejta, momka koji je već nastupao tada u Superligi Srbije 2014. godine u dresu Indiansa. Nakon te sezone obreo se u Mađarskoj, igrajući sezonu iz snova za „Vukove” iz Budimpešte, postigavši 26 tačdaunova u mađarskoj prvoj i austrijskoj drugoj ligi.

– Darel je upravo završio sezonu u ekipi Tigers iz Njiređhaze u polufinalu. Imao je odličan učinak. Iskoristili smo priliku da ga dovedemo u poslednjem kolu da nas pojača u meču s „Veprovima” – pojasnio je Davidović.

Darell_Tate_b

Pre dolaska u Evropu, Darel je pohađao „Maryville” koledž, na kom je u završnoj sezoni bio kapiten. Na 30 utakmica imao je 248 nošenja, za 981 jardu (četiri jarde po nošenju) i pet tačdaunova.

Podsetimo – i ekipa iz Kragujevca pojačala je svoje redove dovođenjem tri francuska reprezentativca, a sve u cilju jačeg napada na titulu šampiona.

Meč poslednjeg kola između ova dva kluba odigraće se u subotu 18. juna od 15.00 sat na terenu Fudbalskog kluba „Brzan” u Brzanu nadomak Batočine, pošto u svom gradu, odlukom gradskih vlasti, ne mogu da dobiju neki od raspoloživih terena u gradu.