6. kolo: SBB Vukovi (BG) vs Meridian Indians (IN)

1898
Foto: Miloš Rafailović

Davljenicima u borbi za opstanak u društvu najboljih, a pred njihov međusobni duel u poslednjem kolu, protivnici ovog vikenda nisu mogli biti teži. I dok će „Imperatori” iz Niša ugostiti „Wild Boarse” iz Kragujevca, „Meridian Indiansi” idu na noge do sada jedinoj neporaženoj ekipi „Sport klub” Prve lige Srbije – „SBB Vukovima”.

Ni mnogo jačim timovima od „Meridian Indiansa” nije pošlo za rukom da odnesu bodove iz Beograda ove sezone, a imajući u vidu tradiciju, trenutnu formu, kvalitet i vođstvo timova, neće se tako nešto desiti ni u nedelju. Sve osim rutinske pobede domaćina bilo bi prvorazredno iznenađenje, a kako za obe ekipe mnogo važniji mečevi tek slede, ovaj nedeljni može biti u duhu laganog i prijateljskog.

Ipak, „Indiansi” bi pobedom osigurali 7. mesto na tabeli i izbegli direktan plasman u niži rang, te imajuću to u vidu, trener Beograđana Šon Embri poziva na oprez.

– Ekipa „Indiansa” se suočila s mnogo nevolja ove sezone, ali su sigurno bolji tim od našeg prethodnog rivala i moramo biti spremni. Biće to još jedan dobar test za našu odbranu, a naš napad će morati da odigra bolje. Veoma se radujemo duelu sa inspirisanim timom iz Inđije.

Povratniku u redove čopora, iskusnom lajnbekeru Nemanji Lazareviću, jasno je da sve od njih zavisi pred nedeljni meč, kao i da još uvek ima prostora za napredak u igri ekipe.

–  U prethodnoj utakmici uspeli smo da smanjimo broj grešaka i kazni u poređenju s utakmicom u Kragujevcu. To nam je omogućilo da igramo našu igru i pokažemo još jednom koliko smo spremni. Naravno da možemo daleko bolje da igramo i da još neke greške ispravimo, što ćemo se potruditi da učinimo i spremimo se za idućeg protivnika. Očekuje se lepo vreme za vikend pa se nadam da će gledaoci ponovo doći u velikom broju da nas podrže i gledaju spektakl koji ćemo im prirediti.

Utakmica će se odigrati na stadionu OFK „Beograd” u nedelju 5. juna, a kik-of je u 16.00 časova.