Pionirska fleg liga (U15): „Pirati” i „Krune” opravdali uloge favorita

1501
Detalj s trećeg turnira grupe „Centar”

Proteklog vikenda održalo se takmičenje u okviru Pionirske fleg lige Srbije (U15) u grupama Centar i Jug. „Pirates” iz Zemuna te „Royal Crowns” iz Kraljeva zadržili su liderske pozicije ubedljivim pobedama u okviru svojih grupa.

Grupa Centar

U Zemunu je organizovan treći po redu turnir u okviru ’beogradske’ grupe Centar. Na terenu OŠ „Sutjeska” u Zemunu takmičile su se ekipe domaćih „Pirata”, „Forestlanders” iz Mladenovca, „Hawks” iz Obrenovca i „SBB Vukovi” iz Beograda. Slobodni su bili „Blue Dragonsi”.

Pobednik turnira je domaći tim „Pirates” iz Zemuna, koji je po prohladnom i kišovitom vremenu ostvario sve tri pobede. Najuzbudljiviji meč bio je između „Pirata” i „Vukova”, koji je određivao i pobednika turnira, a samim tim i lidersku poziciju u grupi. Domaćini su u ovom duelu bolji, ostavivši mesto iza sebe ’komšije’ iz Beograda.

Treća pozicija pripala je obrenovačkoj ekipi „Hawks”, koja je pobedila jednom, dok su na 4. mestu bili „Forestlandersi” iz Mladenovca.

Evo i kompletnih rezultata:

Forestlanders – Pirates 33 : 51
SBB Vukovi – Hawks 40 : 31
Pirates – Hawks 41 : 39
Forestlanders – SBB Vukovi 8 : 42
SBB Vukovi – Pirates 27 : 29
Hawks – Forestlanders 20 : 0

Turnir je protekao bez incidenata i u znaku velike borbe sva četiri tima.

Sledeći, 4. po redu turnir, održaće se u nedelju 22. maja, domaćin je ekipa iz Obrenovca. Slobodni će biti trenutni lideri – zemunski „Pirati”.

Grupa Jug

Nakon više odlaganja, Bor je u nedelju 15. maja ugostio timove grupe Jug. Pored domaćih „Golden Bearsa”, na terenu Fudbalskog kluba „Rudar” igrali su dečaci i devojčice iz Kraljeva (Royal Crowns), Kragujevca (Wild Boars) i Jagodine (Black Hornets).

Na ovom takmičenju ponovo je pobedio kraljevački tim, ostvarivši maksimalne tri pobede. „Black Hornetsi” su dve pobede došli do 2. mesta, „Veprići” su osovjili 3. mesto, dok su se domaćini našli na začelju.

Pregled rezultata:

Wild Boars – Golden Bears 41 : 18
Royal Crowns – Black Hornets 29 : 27
Golden Bears – Royal Crowns 19 : 46
Wild Boars – Black Hornets 33 : 39
Black Hornets – Golden Bears 36 : 6
Royal Crowns – Wild Boars 28 : 24

Nakon dva odigrana turnira, na čelu grupe se nalaze „Kraljevske krune”.

Naredni turnir igraće se u Jagodini u subotu 21. maja.