Liga šampiona: „Vukovi” u Budimpešti bez prava na grešku

2098
Foto: Marko Đurić

„SBB Vukovi” iz Beograda ovog vikenda nastavljaju takmičenje u okviru IFAF Evropa Lige šampiona. Na redu je druga i poslednja utakmica u okviru grupe Centar, u kojoj će snage odmeriti sa starim znancima iz Budimpešte – ekipom „Wolves”.

Nisu „Vukovi” započeli takmičenje onako kako su planirali. Vicešampioni u oba prethodna izdanja izgubili su od aktulenih prvaka Italije, ekipe „Seamen” iz Milana, sa 50 : 34, i to na domaćem terenu, te u nedeljnom duelu nemaju pravo na „loš dan”.

Naspram njih stajaće ’imenjaci’ iz Budimpešte, s kojima su se i ranije više puta sastajali u okviru Centralnoevropske fudbalske lige (CEFL). Iskustvo je na strani Beograđana. S druge strane, „Wolvesi” tek debituju u Ligi šampiona, ali uprkos tome, oni su najstariji, najveći i najtrofejniji tim u Mađarskoj, s ovojenih osam titula u 12 nacionalnih prvenstava.

Šef struke „SBB Vukova” Šon Embri ocenio je da Budimpešta ima tim s „tonom talenta na celom terenu” te da će za njegove momke taj meč biti pravi test.

– Za razliku od drugih timova, ja stvarno kod njih ne vidim slabu tačku, bilo u napadu, bilo u odbrani. Njihovi igrači na skil-pozicijama mogu da dobro odigraju i da nas nadigraju, ako ne budemo spremni. Očekujem neizvesnu utakmicu u kojoj ćemo morati da damo sve od sebe, da bismo izašli kao pobednici –  izjavio je glavni trener „Vukova” Šon Embri.

Utakmica se igra u nedelju 8. maja u Budimpešti, na terenu sportskog centra ELMŰ. Kik-of je u 14.00 časova.