4. kolo PLS: „SBB Vukovi” protiv „Imperatora” pod svetlima reflektora

2117
Detalj iz meča u sezoni 2015. (Foto: Nebojša Marković)

Zbog odigravanja utakmice 2. kola IFAF Evropa Lige šampiona u okviru grupe Centar 7/8. maja, „SBB Vukovi” će odigrati meč 4. kola „Sport klub” Prve lige Srbije ove subote, 30. aprila. Protivnik je ekipa „Imperatori” iz Niša, a duel je zakazan u neuobičajenom, večernjem terminu.

Dve krajnosti oba tima u do sada odigrana tri kola – Beograđani su ubeležili tri pobede prilično suverenom i dobrom igrom, iako ne sasvim zadovoljni prikazanim i s nekoliko povređenih igrača. „Imperatori” su pak sušta suprotnost tima koji je prošle sezone stigao do plej-ofa – tri poraza, igrački oslabljeni, uz traženje pravog rešenja i forme i prilično težak raspored. Nema sumnje da će subotnji meč u Beogradu biti još jedan u nizu teških izazova.

„SBB Vukovi” ulaze u predstojeću utakmicu oslabljeni zbog povreda velikog broja startera, te će ovo biti idealna šansa ostalim prvotimcima da se dokažu na terenu. Koordinator glavnog trenera u ekipi „Vukova” Blažo Bojić, analizirajući do sada učinjeno nakon polovine domaćeg prvenstva, rekao je da su „Vukovi” kao nikada do sada desetkovani povredama, ali da je puno mladih igrača čekalo i dočekalo priliku.

– Ovo je sezona u kojoj će sigurno mnogi od njih dati veliki doprinos – ističe Bojić, osvrćući se na prethodni meč protiv „Plavih zmajeva” koji je odigran po izuzetno lošem vremenu.

– „Plavi zmajevi” su se predstavili kao motivisan i kvalitetan tim, s prepoznatljivom igrom trčanjem, i ako tako nastave, verujem da mogu puno toga dobrog da naprave do kraja takmičenja.

Slično razmišlja i Marko Marić, vajd-risiver aktuelnih vicešampiona.

– Pobedila je ekipa koja je imala veći fokus i bolju igru, bez obzira na vremenske uslove. U jednom trenutku smo se odvojili od protivnika s 30 poena razlike i to je bilo presudno za našu pobedu. „Zmajevi” su pokazali da su ozbiljni i u Prvoj ligi, i verujem da ćemo se opet sresti u polufinalu.

Foto: Dragan Zabunović
Foto: Dragan Zabunović

Kada je reč o predstojećem rivalu, Blažo Bojić ističe da su Nišlije uvek nezgodan protivnik, bez obzira na loš start u prvenstvu.

– Oni imaju specifičan napad, nešto slično Univerzitetu „Georgia Tech”, koji zahteva posebnu pripremu i personal u odbrani, i to je ta jedna utakmica u sezoni koja potpuno odskače od drugih. E, sad, imamo i mi iskustvo igranja protiv takvog napada. Recimo, ekipu „Thonona” smo u polufinalu Lige šampiona ostavili na svega šest postignutih poena, pa ćemo znati šta da radimo.

O predstojećem protivniku Marko Marić kaže da umeju da kontrolišu vreme trčanjem, što ume da pravi dosta problema napadu.

– Ipak, ja sam siguran u naš tim. Vežbali smo naporno i slobodno mogu da kažem da iz ovog duela izlazimo kao pobednici – uveren je hvatač „SBB Vukova”.

Budući da Beograđane 7. ili 8. maja očekuje meč Lige šampiona u Budimpešti protiv ekipe „Wolves”, utakmica 4. kola „Sport klub” Prve lige Srbije odigraće se vikend pre u odnosu na raspored, tj. ove subote 30. aprila. Kik-of je zakazan za 20.30 h na pomoćnom terenu stadiona OFK „Beograd”.