Treća liga Srbije (Sever): „Vidre” i „Hawksi” za prvu pobedu u istoriji

1381
Ilustracija: KAF Vidre

Vikend pred nama će po mnogo čemu biti uzbudljiv. Pored prvoligaških duela i gradskog derbija među njima, te debitantskog nastupa „GAT Dukesa” u IFAF Evropa Ligi šampiona, ništa manje značajna neće biti ni odložena utakmica 2. kola Treće lige u grupi Sever između bečejskih „Vidri” i obrenovačkih „Hawksa” – ne zbog rezultata ili stanja na tabeli, ne ni zbog trke za ulazak u viši rang ili igre ova dva tima, već zbog toga što će Bečejci prvi put imati priliku da u svom gradu gledaju američki fudbal i zbog toga što Srbija dobija još jedan važan centar za razvoj našeg sporta.

Obe ekipe u ovaj meč ulaze posle startnih poraza. Dok su Obrenovčani i imali svoje šanse u duelu sa novosadskim „Wild Dogsima”, mlađane „Vidre” su ubedljvo savladane od prekaljenih „Vitezova” iz Kleka.

O tom, a i o predstojećem meču, više je za naš sajt govorio kvoterbek Bečejaca Vladimir Davidov.

– Kada je reč o prethodnoj utakmici, koja nam je ujedno bila i debitantska, zadovoljan sam celokupnim rezultatom, s obzirom na to kroz kakve smo neprilike prošli u toku pripremnog dela sezone. Imali smo protivnika koji je među najstarijim ekipama u Srbiji, a samim tim i najiskusnijim, pa je i rezultat potpuno opravdan. Moji saigrači su dali sve od sebe, ali zbog nedostatka iskustva i uigravanja, ishod utakmice nije bio povoljan za nas. Tim je posle samo šest meseci odigrao svoju prvu zvaničnu utakmicu i jako sam ponosan na njih – istakao je Davidov.

Motiva za debi u svom gradu sigurno da ne nedostaje. Uz potajnu želju da bodovi ipak ostanu u Bečeju, „Vidre” ulogu favorita prepuštaju „Hawksima”.

– Ekipa je veoma motivisana jer će odigrati prvu utakmicu pred svojim navijačima. Uigravali smo se između dve utakmice, znamo šta nas čeka i jedva čekamo kik-of. Maksimalno respektujemo ekipu iz Obrenovca i ulogu favorita prepuštamo njima. I oni su relativno mlada ekipa i nisam upoznat s njihovim stilom igre. Tražićemo svoju priliku za pobedu, ali prioritet nam je pre svega uigravanje ekipe – završio je svoju izjavu kvoterbek „Vidri”.

I još jedna bitna činjenica – jedna od ove dve ekipe će prvi put u svojim kratkim istorijama postojanja osetiti slast pobede.

Nema sumnje da će zbog svega ovoga biti jako zanimljivo u Bečeju u nedelju, a „Vidre” pozivaju sve one koji budu u prilici da dođu na pomoćni teren gradskog stadiona i budu deo ove istorijske utakmice. Meč počinje u 15.00 časova.

Jedna utakmica Treće lige u okviru grupe Sever već je odigrana prošlog vikenda, a u veoma uzbudljivom meču u Šapcu, ekipa „Knights” iz Kleka je trijumfovala protiv domaćih „Sharksa” sa 36 : 33. U ovom kolu slobodna je ekipa „Wild Dogs” iz Novog Sada.