3. kolo PLS: „Imperatori” protiv „GAT Dukesa” za bolji utisak

1479
Detalj iz prošlogodišnjeg meča (Foto: Aleksandar Kamaši)

„Imperatori” iz Niša će predstojećeg vikenda odigrati ’prevremenu’ utakmicu 3. kola „Sport klub” Prve lige Srbije. Na terenu Sportskog centra „Čair” u nedelju 17. aprila ugostiće novosadske „Vojvode”.

Dva tima prošle godine susrela su se u Novom Sadu u okviru 6. kola. Furiozni Novosađani, tada bez poraza, ubedljivo su savladali Nišlije s 56 : 16. Ove godine oba tima ulaze u duel s drugačijih pozicija na tabeli u odnosu na prošlu – Niš u prethodna dva kola nije ubeležio pobedu i nalazi se na začelju, dok „GAT Dukesi” nakon poraza od „SBB Vukova” u Niš odlaze s imperativom pobede.

Meč između niške i novosadske ekipe igra se sedam dana ranije u odnosu na ustanovljeni kalendar takmičenja zbog utakmice IFAF Evropa Lige šampiona. Aktuelne šampione meč očekuje 23/24. aprila u okviru grupe Jug protiv ekipe „Danube Dragons” iz Beča.

Nakon prilično teškog gostovanja u Sremskoj Mitrovici, „Imperatori” su svesni da nisu u poziciji da ’prete’ aktuelnim šampionima, ali će dati sve od sebe da poprave utisak iz prethodna dva meča.

– Više je faktora uticalo da „Imperatori” ne prikažu ni delić one igre s kojom su prošle godine osvojili 3. mesto u Prvoj ligi Srbije. Razlozi za to su i na terenu, ali i van njega. Prinuđeni smo da se baš u ovom meču suprotstavimo šampionu bez nekoliko startera, ali će to svakako dati priliku mlađim igračima i rezervistima, da steknu neophodno iskustvo. Svakako, najbolje je učiti od najboljih – započeo je svoju izjavu za naš sajt sportski direktor Aleksandar Ilić, koji smatra da će nedeljni protivnici u tom susretu pokušati da se konsoliduju, ali da će njegov tim, uprkos okolnostima pod kojima se našao, nastojati da svojim navijačima prikaže što bolji fudbal.

– Gosti nam dolaze na megdan posle poraza od „SBB Vukova”, a već u narednom meču kroz sedam dana igraju protiv jedne od najboljih ekipa u Ligi šampiona pa će svakako utakmici protiv nas pokušati da se konsoliduju, jer su sigurno pod velikim pritiskom. Mi s druge strane u meč ulazimo maksimalno rasterećeni, sa željom da našim navijačima prikažemo što bolji fudbal – najavio je Ilić.

Vladislav Petković, glavni trener „GAT Dukesa”, najavio je da njegova ekipa odlazi u Niš da bi nastavila put ka odbrani titule, ali da očekuje jak otpor protivnika.

– Posle prošlonedeljnog poraza, nastavljamo put ka odbrani titule. Spremamo se za utakmicu kao i za svaku drugu, poštujemo protivnika i očekujemo jak otpor. Ova utakmica nam dodatno znači zbog uigravanja pred meč sa bečkom ekipom „Danube Dragons” iduće nedelje – izjavio je Petković.

Početak susreta izmeđi niške i novosadske ekipe zakazan je u 15.30 h nedelju 17. aprila. Igraće se na terenu s veštačkom travom u SC Čair.