2. kolo PLS: Pas „Legionara” neuhvatljiv za Nišlije

1891

Nakon nimalo ugodnog starta sezone protiv višestrukih šampiona „SBB Vukova”, „Legionari” iz Sremske Mitrovice ostvarili su ubedljivu pobedu na domaćem terenu protiv niške ekipe „Imperatori”. Rezultat na kraju susreta – 34 : 2.

Prepoznatljiva igra „Imperatora” bez kvoterbeka nije mogla više od jednog sejftija protiv odličnih i preciznih pasova kvoterbeka Šona Viliksa, koji je pet puta bacio za tačdaun, razigravajući hvatače Miloša Kolibara i Parisa Lija (po dva puta) i Dejana Jašćura (jednom).

Meč je praktično rešen već u prvoj deonici, kada je domaći tim napravio veliku rezultatsku razliku (21 : 0), direktno pokazavši gostima iz Niša ’odgovor’ na njihovu iscrpljujuću igru trčanjem.

Napad „Legionara” startovao je furiozno. Odbrana domaće ekipe je takođe dominirala, ne dopustivši ekipi iz Niša da dođe ni blizu end-zone. U drugoj četvrtini osetio se isti ritam, viđen je isti scenario.

Početak drugog poluvremena doneo je malo buđenje napada Nišlija, medjutim odbrana „Legije” nije dopustila poene do samog kraja. „Legionari” su tada ’povukli ručnu’ u ofanzivi, što je dovelo do sejftija i jedinih poena „Imperatora” na ovom meču.

Sirmium Legionaries – Imperatori 34 : 2

Po četvrtinama: 21 : 0, 7 : 0, 0 : 2, 6 : 0

Kretanje rezultata:
07 : 00 – pas 10 jardi, Viliks ka Kolibaru; PAT Marko Đukić
14 : 00 – pas 7 jardi, Viliks ka Jašćuru; PAT Marko Đukić
21 : 00 – pas 15 jardi, Viliks ka Kolibaru; PAT Marko Đukić
28 : 00 – pas 7 jardi, Viliks za Lija; PAT Marko Đukić
28 : 02 – sejfti
34 : 02 – pas 20 jardi, Viliks za Lija; PAT neuspešan

Mitrovačka „Legija” u 3. kolu putuje u Kragujevac, dok će „Imperatori” ugostiti novosadske „Vojvode”.