2. kolo PLS: Šampioni na šampione. „Vojvode” protiv „Vukova”

2151

Nije se desilo u novijoj istoriji SAAF-a, još od ujedinjenja dva saveza, da se u 2. kolu lige koje donosi susret dve najboljeplasirane ekipe iz prethodne sezone, ne sastanu „Vukovi” i „Wild Boarsi”, a u čak četiri od pet susreta, taj meč igran je u Beogradu. Da tako ne bude i ove sezone, glavni „krivac” je novosadska ekipa „GAT Dukes”, aktuelni šampion lige.

Nakon ubedljivih pobeda u 1. kolu, protiv „Blue Dragonsa” odnosno „Legionara”, nedeljni meč između novosadskih „GAT Dukesa” i beogradskih „SBB Vukova” biće prvi pravi test za obe ekipe u ovoj sezoni.

Iako se nekada već u ovom, 2. kolu lige, odlučivalo o prednosti ekipa u plej-ofu, pa čak i o tome ko će biti domaćin u finalu, nedeljni meč, u tom smislu, ne donosi mnogo toga. Naravno, pobeda nad velikim rivalom osim bodovne, donosi i psihološku prednost za nastavak takmičenja, ali sezona je tek na svom početku, i sve ostale ekipe koje se ozbiljno spremaju i rade, a pre svega „Wild Boarsi” iz Kragujevca, imaće šta da kažu po tom pitanju.

Kako vide nedeljni meč u oba tabora, rekli su nam glavni trener novosadske ekipe Vladislav Petković i jedan od kapitena ekipe iz Beograda Mladen Stojanović.

– Nakon uigravanja prošle nedelje i slabe discipline u našem timu, ove nedelje nas čeka ozbiljan izazov u kojem moramo posebnu pažnju posvetiti prekršajima i greškama. Očekujemo tvrdu i tešku utakmicu. Znamo da moramo da budemo spremni na brz napad „Vukova”. Toni je jedan od najvećih izazova, pored odličnog kvoterbeka. Mislim da će derbi osvojiti ekipa koja bude pravila manje grešaka i bude disciplinovanija – rekao je Petković.

S druge strane, „Vukovi” koji su željni revanša i puni samopouzdanja, idu na megdan u Novi Sad.

– Posle ubedljive pobede nad ekipom iz Sremske Mitrovice, stekli smo samopouzdanje i odličnu proveru pred veoma važnu utakmicu. Moji saigrači i ja nestrpljivo čekamo ovaj duel, kako bismo pokazali celoj zemlji da su dva poraza prošle sezone od Novosađana bila produkt sitnih grešaka, za koje smo uvereni da se više neće ponoviti. Za razliku od protivnika, imali smo slobodan vikend da rezimiramo utiske s prošle utakmice, pogledamo protivnika, odmorimo se malo i kvalitetno pripremimo za predstojeću utakmicu, u čemu je fenomenalan posao odradio trener Šon Embri, o kome, kao strategu, ne treba trošiti reči – izjavio je Mladen Stojanović.

On je dalje dodao da je njegova ekipa veoma zadovoljna igrom novih momaka u ekipi, pre svega kvoterbeka Džona Uribea.

– On je dao ekipi stabilnost u igri pasom, što naravno otvara mogućnosti u igri trčanjem koju je, pored fenomenalnog Josovića, pojačao i Krešimir Gorša. Pozivam publiku da nas podrži u Novom Sadu i poručujem im da su „Vukovi” šampionski tim. Cela ekipa je motivisana da vrati klubu tu reputaciju, što možemo učiniti već u nedelju – poručio je na kraju Mladen Stojanović, jedan od kapitena „SBB Vukova”.

Ovaj svojevrsni praznik fudbala, biće ’proslavljen’ u Novom Sadu, na stadionu FK „Kabel”, a meč je zakazan za nedelju 10. aprila u 15.00 h.

Svi oni koji neće biti u mogućnosti da duel šampiona prate na stadionu, moći će da gledaju utakmicu na internetu putem veb-striminga na sajtu: SportUzivo.tv >>