2. kolo PLS: „Legija” čeka „Imperatore”

1328

U kolu koje donosi po dva međusobna duela ekipa koje su u prvim mečevima zabeležile poraze i dva u kojima su ekipe pobedile, priliku za prve bodove u sezoni imaće i „Legionari” i „Imperatori”.

I dok se poraz koji su „Legionari” doživeli od „SBB Vukova” može svrstiti u kategoriju „očekivanih”, to sigurno nije slučaj kada su „Imperatori” u pitanju, te se pobeda protiv domaćina iz Sremske Mitrovice, a shodno najavljenim ciljevima, može okarakterisati kao imperativ.

U prethodne dve nedelje ekipe su imale priliku da se konsoliduju, izvuku pouke i izvrše određene korekcije, pa obe najavljuju, sada možda i realnije, pobede.

– U 2. kolu dočekujemo ekipu iz Niša s kojom smo prethodne godine imali veoma zanimljiv duel. Naši timovi su poraženi u 1. kolu i traže svoju prvu pobedu u sezoni. Znamo šta treba da radimo protiv ekipe „Imperatora” koja nije promenila svoj stil igre iz prošle sezone. Mi smo radili na popravljanju grešaka iz prošle utakmice i sada smo uigraniji, a uz nekoliko oporavljenih igrača, možemo do pobede na svom terenu – izjavio je Paskal Simjanovski, ofanzivni koordinator ekipe iz Sremske Mitrovice.

S druge strane, „Imperatori” će za nedeljni meč biti jači za igrače iz SAD, pa je optimizam koji vlada u ekipi opravdan.

– Posle teških zimiskih priprema, polako smo doveli sve na svoje mesto. ’Izbrusili’ smo se taktički, a nivo fizičke forme je na vrhuncu. Neuspeh u prvoj utakmici je bio sklop nekih trenutnih slabosti. U naše redove su stigla i pojačanja iz Amerike, a ekipa koja igra godinama, kompaktnija je nego ikad. „Imperatori” dolaze da vladaju – poručio je optimističan Predrag Rajković, kondicioni trener niške ekipe.

Utakmica će se odigrati u nedelju od 15.30 h na stadionu FK „Radnički” u Sremskoj Mitrovici.