Treća liga Srbije (Sever): „Vidre” Bečej

2245
Vidre Bečej

Predstojećeg vikenda u takmičenje ulaze i trećeligaši, a u njemu ćemo gledati tri debitanta. I dok se ekipa iz Smedereva posle dugog niza godina vraća na scenu američkog fudbala, a „Wild Dogsi” iz Novog Sada od ove imaju i seniorsku selekciju, Bečej će prvi put uopšte imati ekipu u saveznom takmičenju.

Klub američkog fudbala „Vidre” iz Bečeja osnovan je prošle godine i većina igrača je bez iskustva, ali potpomognut nekolicinom igrača iz Vrbasa i Novog Kneževca, od kojih neki imaju iskustvo igranja utakmica u Prvoj ligi, odlučio se da već u ovoj sezoni nastupi u takmičenju.

Glavni trener ekipe Filip Šapurić ukazao nam je na neke početne korake koje je ekipa s obale Tise načinila u svom kratkom vremenu postojanja, ali i o namerama koje kroz takmičenje žele da ostvare.

– „Vidre” su osnovane u junu prošle godine i nismo se još do sada takmičili, niti smo imali bilo kakvu proveru pred početak Treće lige. Samim tim, većina igrača su „novajlije”, bez iskustva, ali su nam se iz Vrbasa priključili Igor Koprivica, Slobodan Žugić, Marko Nikšić, Igor Kovač i Marko Klinec, dok su iz Novog Kneževca došli Nebojša Kanižaj i Vanja Ivošević, koji će uz mene kao glavnog trenera i defanzivnog koordinatora, imati i trenersku ulogu kao ofanzivni koordinator. U stručnom štabu je još i Filip Avramov – započeo je Filip Šapurić.

Vidre_vest_01

Na dug put ka osposobljavanju mladih i neiskusnih igrača, i formiranju takmičarske ekipe, „Vidre” su krenule na vreme.

– Kao jedan novoosnovani klub, morali smo pripreme da započnemo mnogo ranije nego ostale ekipe. Okupili smo se još u septembru i radili smo na osnovnim tehnikama. Taktički deo smo krenuli da radimo tek početkom marta, s obzirom na to da je ekipa sastavljena uglavnom od novajlija.

Svesni svoje trenutne situacije, „Vidre” čvrsto stoje na zemlji, kada su ambicije ekipe u predstojećoj sezoni u pitanju.

– Imamo osnovna očekivanja te je glavni cilj stabilizacija kluba. Želja nam je da uđemo u sistem i postanemo konstantna takmičarska ekipa. Najveći akcenat klub i treneri postavljaju na domaćim igračima i da oni na kraju sezone postanu mnogo bolji nego što su sada. Takođe, voleli bismo da ostvarimo makar jednu pobedu, naročito pred domaćom publikom.

Vidre_vest_02

Svoju prvu utakmicu u istoriji kluba ekipa iz Bečeja odigraće u obližnjem Zrenjaninu, u duelu sa „Vitezovima” iz Kleka. Meč će se odigrati u nedelju 3. aprila od 15.00 sati na vojnom stadionu „Mala Amerika”.