„Sport klub” Prva liga Srbije: „SBB Vukovi” Beograd

2528

Tri takmičenja, tri finala, tri druga mesta. Za ekipu koja nije navikla da drugima gleda u leđa, 2015. bi se mogla oceniti kao neuspešna. Kako bilo, ona je sada za nama, a ’čopor’ se ozbiljno sprema da ove vrati titule u svoje vitrine.

Prvi potez na tom putu bio je povratak trofejnog stručnjaka i bivšeg selektora naše reprezentacije Šon Embrija (eng. Sean Embree). O toj i o drugim promenama u ekipi, saznali smo više od Ivana Miladinovića.

– Bitan je povratak trenera Embrija, čoveka koji je podigao tim nekoliko lestvica iznad svojim prvim dolaskom. Njemu će pomagati već standardni treneri, koordinatori Blažo Bojić i Igor Ilić, dok su za linije zaduženi Bogdan Đurđević i Petar Vitorović. Interesantno je da će još jedan Embri pojačati „Vukove” ove sezone, i to one najmlađe, pionire. Reč je, naime, o sinu našeg glavnog trenera.

Značajan je i povratak Srđana Stanojeva u ekipu. Bivši kiker „Vukova” i reprezentacije prošle godine je svojim radom i organizacionim sposobnostima bio od velike pomoći šampionskoj ekipi, novosadskim „GAT Dukesima”, a u ovoj će pomagati beogradskoj ekipi kao trener kikera i pantera.

SBB_Vukovi_02

– U ekipu se, nakon nekoliko godina pauze, vratio Srđan Petković (DL), a s nama su ponovo Filip Vezmar (DB) i Vojin Milić (TE) koji su prošle sezone nastupali za novosadske GAT Djukse. Od značajnih pojačanja, tu je još i Krešimir Gorša (RB) iz zagrebačkih „Patriotsa”, kao i talentovani Stefan Mitrović iz Čačak „Angel Warriorsa” te Nikola Jasnić (DL) i Vladimir Dimitrijević (kiker), obojica iz GAT Djuksa.

Veliki hendikep za ekipu predstavljaju dva odlaska, i to definitivni odlazak u penziju reprezentativnog linijaša Petra Vitorovića, a defanziva će biti dodatno oslabljena odlaskom Marka Milovanovića u Nemačku, što će tim svakako morati da pokuša da nadoknadi premeštanjem nekih iskusnijih igrača na njegovu poziciju – poziciju sejftija.

’Novi stari’ igrač s američkim pasošem biće i ove sezone već svima dobro znani Toni Vošington (eng. Tony Washington). O jednom od najboljih igrača Prve lige prethodnih sezona suvišno je trošiti reči.

– Novajlija u našim redovima je kvoterbek Džon Uribe (eng. John Uribe). U beogradski tim dolazi sa „Lindenwood” koledža i nadamo se da će svojim iskustvom biti korak ispred Majlsa Gejtsa (eng. Myles Gates), kvoterbeka iz prethodne sezone. Odličnim arsenalom Džon je na treninzima pokazao da je bio pravi izbor za ovu sezonu i da ćemo s dodatnom dozom samopouzdanja izaći pred svakog protivnika s velikom lepezom akcija.

U završnom delu priprema, već tradicionalno, „Vukovi” održavaju zajednički trening s ekipom „Pantera” iz Pančeva a pre svega s ciljem da ekipe u praksi prekontrolišu svoje akcije i sastave timova.

SBB_Vukovi_03

Da su glavni ciljevi beogradskih „Vukova” titule i samo titule, i nije neka novost. Kao i prethodnih sezona, i u ovoj će ’čopor’ na tri fronta: Prva liga Srbije, CEFL i IFAF Liga šampiona. I dok će u prva dva pokušati da titule vrati u svoj posed, u trećem će probati da prvi put osvoji trofej, i to nakon dva izgubljena finala. Možda je baš treća sreća.

U 1. kolu „Sport klub” Prve lige Srbije „Vukovi” će ugostiti mitrovačke „Legionare”. Meč je zakazan za subotu 26. mart.