„Sport klub” Prva liga Srbije: „Sirmium Legionaries” Sremska Mitrovica

2281

Ne može se najstariji klub kod nas podičiti sezonom za nama. Ostvarene su tek dve pobede, prva za dodatnu šansu za opstanak, i druga u baražu protiv ekipe „Mamuta”. Ne kriju iz tabora „Legionara” da je primarni cilj u predstojećoj sezoni opet opstanak, ali se nadaju boljem utisku i kojoj pobedi više.

– Prvo okupljanje ekipe za novu sezonu imali smo tokom decembra prošle godine. Uglavnom smo radili na tehničkim elementima igre i podizanju kondicione spreme igrača. Nakon pauze zbog praznika nastavili smo s treninzima, uvodeći polako i neke taktičke segmente igre. Po dolasku importa orijentisali smo se samo na uigravanje tima – rekao nam je glavni trener Mitrovčana Darko Šimleša.

Poput većine ekipa, ni Mitrovčani nisu imali pravu proveru pred start sezone, pa će pravi uvid u do sada urađeno i domete ekipe u novoj sezoni imati tek kroz zvanične ligaške mečeve. I pored toga, glavni trener ekipe ne krije zadovoljstvo onim što je ekipe postigla u kratkom roku priprema, tim pre što je okosnica ekipe od prošle sezone zadržana, i još i pojačana novim importima i nekolicinom povratnika u redove zelenih.

– Za razliku od prethodne dve sezone, za ovu smo doveli nove importe. Na poziciji kvoterbeka tu je Šon Viliks (eng. Sean Willix) i na poziciji raninbeka Paris Li (eng. Parris Lee). Pored nekolicine odlazaka, vratili su nam se neki veoma bitni igrači poput Miloša Kolibara i Denisa Suvića nakon jednogodišnjih pauza, kao i Nemanja Graovac, povratnik iz inostranstva.

Legionaries_02

Stručni štab „Legionara” ove sezone činiće, pored glavnog trenera Darka Šimleše, koji će ujedno obavljati i funkciju defanzivnog koordinatora, i Paskal Simjanovski kao ofanzivni koordinator, i Aleksandar Kovačić kao trener specijalnih timova.

Utakmicu 1. kola protiv „SBB Vukova” odigraće u subotu 26. marta.