„Sport klub” Prva liga Srbije: „Imperatori” Niš

2823
Detalj s utakmice 2015

Dve sezone zaredom Nišlije su zastavljene u polufinalu lige, oba puta od beogradskih „Vukova”. Ove se spremaju za jedan stepenik više – da zaigraju u finalu. Takve ciljeve najavljuje glavni strateg najjužnijeg prvoligaša Jovica Jović.

– Moj primarni trenerski cilj je da „Imperatori” iz sezone u sezonu, iz treninga u trening, igraju na sve višem nivou u svakom segmentu igre. Veoma smo takmičarski nastrojeni i što se plasmana tiče svakako se nećemo zadovoljiti bilo čime što nije finale.

Poput većine ekipa kod nas, i Nišlije su pripreme otpočele pred novu godinu, radom na kondiciji i podizanju opšteg nivoa snage i fizike pripremljenosti igrača. Zatim su usledile pripreme na osnovnim elementima igre i individualnim tehnikama, dok se u završnom delu priprema radi na strateško-tehničkim elementima. Za kraj priprema, a pred premijeru pred svojom publikom protiv pančevačkih „Pantera”, Nišlije već tradicionalno organizuju zajednički trening s ekipom „Golden Bearsa” iz Bora.

Imperatori_2016_02Kako smo saznali od glavnog trenera ekipe Jovice Jovića, ekipa nija pretrpela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu.

– Uspeli smo da zadržimo većinu svojih domaćih igrača, s tim da je tim osvežen najboljim juniorima iz prethodne juniorske sezone. Takođe su nam se pridružili Dragan Vuković i Nikola Ćirić iz Bora i Đorđe Radović iz Jagodine, a iz Švedske nam se vratio Dušan Stošić. Klub je napustio samo hvatač Leon Milošević koji će ovu sezonu provesti u Mađarskoj.

Već treću sezonu zaredom uz ekipu će biti i Džoel Lej (eng. Joel Lay) koji je u Nišu zasnovao i porodicu, pa će sada, kao već stalni član ekipe, biti od pomoći i kao trener, i kao treći import igrač. Uz njega, niški tim će na istim pozicijama koje pokriva i Lej, raninbek i lajnbeker, imati i Denisa Ikića, sjajnog Bosanca s američkim pasošem, koji stiže sa „D2 Concord” univerziteta.

– Ovih dana očekujemo još jednog importa u ekipi. Pre nekoliko meseci smo s jednim već potpisali ugovor o saradnji, ali je nažalost on doživeo ozbiljnu povredu u toku priprema, pa smo bili prinuđeni da tražimo zamenu.

Glavnom treneru ekipe ove godine će pomagati pomenuti Lej, kao i Ćiro Kiko Jordanov.

Imperatori_2016_03

Nema sumnje da će ekipa iz Niša, svojim već dokazanim sistemom rada i igre, biti ozbiljan protivnik i onim najboljima, a i sami najavljuju borbu za sam vrh. Podsetimo se da su Nišlije regularni deo prethodne sezone završili na 3. mestu, ispred kragujevačkih „Divljih veprova” koje su savladali u 5. kolu rezultatom 16 : 14, priredivši svojevrsno iznenađanje.

Ove godine „Imperatori” će sezonu otvoriti duelom s Pančevcima, a datum, vreme i mesto odigravanja utakmice biće naknadno saopšteni.