Trenerska klinika „NCAA Legends” u Milanu

1127

U organizaciji kluba američkog fudbala „Rhinos” iz Milana, a pod pokroviteljstvom italijanskog saveza (FIDAF), 13. i 14. maja biće organizovana trenerska klinika u tom gradu. Predavači na ovoj klinici biće vrhunski stručnjaci poput Krisa Olta i Majka Liča.

Trener Kris Olt (eng. Chris Ault) javnosti američkog fudbala poznat je kao izumitelj „gan” (eng. gun) ili pištolj napadačke formacije (eng. pistol offense). U svojoj karijeri bio je trener koledž ekipe „Nevada Wolfpack”, konsultant u NFL ekipi „Kansas City Chiefs” od 2013. do 2015, a od septembra prošle godine je glavni trener ekipe „Rhinos” iz Milana.

Trener Majk Lič (eng. Mike Leach) glavni je trener ekipe „Cougars” sa državnog univerziteta u Vašingtonu i mentor u razvoju čuvene „Air Raid Offense” taktike.

Pored ove dvojice, treneri predavači biće i David Đulijano (it. Davide Giugliano), glavni trener italijanske reprezentacije, kao i Andrea Veki (it. Andrea Vecchi), ofanzivni koordinator i trener ofanzivne linije i kvoterbekova, takođe u italijanskoj reprezentaciji.

Neke od tema na više od 10 časova planiranih predavanja biće:

  • The Pistol Offense
  • Modern Option Offense: exploiting 2nd level defenders’ dual responsibilities
  • Run Pass Option
  • The Air Raid
  • Zone Blocking Technique and Pass Pro Technique

Zainteresovani treneri iz Srbije i okruženja više informacija mogu dobiti putem imejla: infoline@rhinos.it ili na veb-stranici: EventBrite.co.uk >>