Android aplikacija ADAS za sportiste

1537

Antidoping agencija Republike Srbije kreirala je i objavila besplatnu ADAS aplikaciju za uređaje s Android operativnim sistemom.

Aplikacija je pre svega namenjena sportistima, ali i drugim zainteresovanima, koji u okviru nje mogu pronaći aktuelne vesti iz oblasti sprečavanja dopinga u sportu, aktuelnu listu zabranjenih supstanci (uz mogućnost pretrage), formulare, mišljenje o leku ili suplementu (takođe je omogućena pretraga po supstancama), pristup ADAMS bazi koju sportisti iz regitrovane test grupe koriste, pristup osnovnim informacijama o izuzeću za terapeutsku upotrebu i formular za njegovo popunjavanje, te osnovne informacije o Antidoping agenciji Republike Srbije.

Ideja je bila da se sportistima informacije koje su im potrebne učine što dostupnijim, a mobilni telefon je uređaj koji svi poseduju.

ADAS aplikacija se može instalirati na svim uređajima s Android operativnim sistemom (mobilni telefoni i tablet računari), koji je najzastupljeniji među tzv. „pametnim” mobilnim telefonima u Srbiji.

Aplikacija se potpuno besplatno može preuzeti iz prodavnice Google Play ili na stranici: ADAS.org.rs >>