Švajcarci dobili Italijane

1132

U duelu protivnika reprezentacije Srbije na predstojećem B Evropskom prvenstvu u Linjanu, Švajcarska je savladala Italiju, u predgrađu Milana, Peru, rezultatom 12:9, u prvom „Alps Bowlu“.

Po hladnom i kišovitom vremenu Italijani su startovali silovito i već u prvom posedu poentirali, pasom Tomaza Monardija ka saigraču iz Parma Panthersa, Tomazu Finadriju za, ispostavilo se, konačan rezultat prvog poluvremena – 7:0.

Kako švajcarskom kvoterbeku Marselu Niklausu ništa nije polazilo za rukom, njegov tim opredelio se za igru po zemlji, što je već u trećoj četvrtini urodilo plodom, pa je nedugo nakon fambla Italijana na svojih 20 jardi, iskusni trkač Calanda Broncosa, Tino Magvajler, smanjio zaostatak trčanjem (7:6).

Napad Italijana u drugom poluvremenu imao je dosta problema, pa je češće bio na sajdlajnu nego na terenu. To su gosti znali da kazne, a drajv koji su Rafael Rusis i Džeremi Medici polako približavali protivničkoj end zoni, krunisao je ofanzivni linijaš Jan Pruda, pokupivši fambl Medicija u najbranjenijoj protivničkoj zoni – 12:7.

Po isteku vremena Švajcarci su prepustili sejfti rivalu i otišli na dodelu pehara.

Podsetimo, „orlovi“ će se sa Švajcarskom sastati u polufinalu B Evropskog prvenstva, 2. septembra, a Italijani bi mogli da im budu rivali u finalu, dva dana kasnije.