Braun i Dezir u Pastuvima

975

Pred novu sezonu, požarevački Pastuvi ojačali su svoje redove dvojicom jako poznatih lica na domaćoj sceni američkog fudbala. Reč je o Amerikancima Ej Džej Braunu (raninbek/lajnbeker), koji će treći put zaredom obući plavi dres i Marvinu Deziru (kvoterbek/sejfti), bivšem igraču Zemun Piratesa.

Njih dvojica se jako dobro poznaju, s obzirom da su nastupali za Friends University. Pored uloga na terenu, Braun će biti i ofanzivni koordinator, a Dezir defanzivni.

– Braunov doprinos ekipi, i to ne samo na terenu, je nemerljiv i s obzirom na to da rezultatima u prošloj sezoni nismo bili zadovoljni, bio je spreman da se oporavi od povrede i ponovo pomogne timu. Marvin je 2014. godine kratko vreme proveo sa nama, ali nismo mogli da ga registrujemo, jer je već nastupao u zvaničnim utakmicama u Srbiji. I 2015. je bilo nekih kontakata, ali smo odlučili da probamo sa drugim tipom igrača. Sve njegove kvalitete znamo i ne sumnjamo da će biti dobar izbor i da će doneti veliki kvalitet u našoj igri – rekao je Nebojša Kartalija, glavni trener Pastuva.

Braun je istakao da se vratio kako bi Požarevljanima pomogao da se domognu višeg ranga.

– Požarevac je moj drugi dom, tu sam započeo prekookeansku karijeru i sve što sam tu uradio, vodilo me je ka boljim prilikama. Volim moju požarevačku braću i nije mi bilo teško da prihvatim poziv da se vratim. Mislim da tim poseduje veliki talenat, a dolaskom Marvina popunili smo najveću prazninu. Sada imamo velike šanse da osvojimo prvenstvo i iskreno osećam da ćemo ovoga puta dominirati i pobediti u većini utakmica, ako ne i svim. Uvek sam pružao svoj maksimum, tako će biti i sada – rekao je Braun.

Sa velikom dozom optimizma u Požarevac dolazi i Dezir.

– Još u mojoj prvoj evropskoj sezoni trebalo je da igram za Pastuve. Bilo kako bilo, najvažnije je da sam sada tu, posebno što su oni pokazali najveće interesovanje za mene od svih timova u Srbiji. Mislim da imamo sjajnu grupu igrača i očekujem da ćemo biti šampioni, verovatno neporaženi. Uzbuđen sam zbog nadolazeće sezone – zaključio je Dezir.