Na Skupštini SAAF značajno ojačan Upravni odbor

1154

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Srpske asocijacije američkog fudbala, održanoj u hotelu Crowne Plaza, u Beogradu 12. decembra 2015. godine, pored usvajanja izveštaja o radu predsednika SAAF, Upravnog odbora SAAF i Nadzornog odbora SAAF, kao i godišnjeg finansijskog izveštaja, doneta je značajna odluka o promeni sastava Upravnog odbora.

Na predlog predsednika UO Radeta Rakočevića, usvojene su izmene članova Upravnog odbora i Nadzornog odbora. Tako je umesto Nemanje Simeunovića, direktora „Sportkluba“, i Gorana Topalovića, direktora marketinga „Laste“, tim pojačan Deskom Nikotovićem, izvršnim direktorom East Point Holding-a i Živoradom Vasićem, generalnim direktorom Crowne Plaza. Osim njih dvojice, u sastav Upravnog odbora ušao je i Nemanja Čalija, predsednik kluba Wild Boars. Nemanja Simeunović, ostaće i dalje u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala i nastaviti da pomaže rad našeg saveza, ali ovog puta u ulozi ništa manje bitnog Nadzornog odbora, u kojem će zameniti gospodina Šoha.

Živorad Vasić je od 2013. godine generalni direktor hotela Crown Plaza, Beograd, ali je poslovnu karijeru gradio kroz više izuzetno ozbiljnih kompanija u svetu hotelijerstva. Posle završenog Boston Univerziteta, bio je do 2008. godine angažovan na raznim pozicijama u Hyatt Hotel korporaciji, da bi od 2008. do 2013. godine postao generalni direktor hotela Continental, Beograd. Tokom 2012. i 2013. godine bio je i generalni direktor Hotels and Business Units, Delta Real Estate. U poslednje dve godine dobio je značajna priznanja: menadžer godine u izboru Srpske asocijacije menadžera (2014.), izabran među 10 najuspešnijih direktora 5.000 hotela koji su u IHG lancu (2015), hotel Crown Plaza, Beograd, izabran za najbolji hotel za sastanke u okviru IHG grupe (2015).

Desko Nikitović , izvršni je direktor East Point Holding, Beograd, kiparske firme sa poslovanjem u Srbiji, pri kojoj posluju Novkabel, Novi Sad, Klas Beograd i Valjaonica bakra Sevojno. Važi za jednog od najuticajnijih Srba u Čikagu, a predsednik je Beogradskog komiteta Chicago Sister Cities International. U periodu od 2003. do 2014. godine bio je Generalni konzul Republike Srbije u Čikagu. Rođen je u Arilju, a pravni fakultet je završio u Beogradu.

Nemanja Čalija, predsednik je višestrukog šampiona Srbije u američkom fudbalu, Wild Boarsa iz Kragujevca od 2009. godine i dobro je poznato ime u svetu ovog sporta. Pored toga, zamenik je direktora u Sportskom centru „Park Kragujevac“, a vlasnik je agencije za digitalni marketing ISIT. Izmedju ostalog, član je predsedništva vaterpolo kluba „Radnički Kragujevac“ i osnivač i član UO udruženja Nova Snaga. Završio je Fakultet za ekonomiju i inđenjerski menadžment u Novom Sadu.

skupstina

Pored ojačanja sastava Upravnog odbora, na Skupštini je predsednik UO Rade Rakočević predočio planove za narednu godinu, u kojoj će akcenat biti na izmenama u funkcionisanju saveza, pre svega kroz imenovanje Izvršnog direktora SAAF.

Goran Nišavić, član UO i predsednik IFAF Europe, obavestio je članove Skupštine da je Srbija dobila organizaciju EP u flagu (U15), kao i da će se turnir četiri reprezentacije u okviru Evropskog prvenstva 2016. godine održati narednog septembra u Linjanu, a da je plan da se sve četiri utakmice direktno prenose na Sportklubu.

Generalni sekretar Zorica Hofman, najavila je planirano održavanje međunarodne trenerske klinike u februaru ili martu 2016. godine.

Skupštini je prisustvovalo 14 od 22 kluba, koji imaju pravo glasa, kao i četiri kluba bez prava glasa.