ŽFL: Divlje mačke i Obrenovčanke u finalu

1150

Devojke iz Kragujevac Wild Catsa imaće priliku da ostanu jedine šampionke Srbije, pošto će dvostruku titulu šampionki braniti na finalnom turniru.

Kragujevčanke su i na drugom turniru grupe „Jug“, održanom u Kraljevu, zadržale maksimalan učinak, savladavši najpre Bor Golden Bearse (59:12), a zatim posle velike borbe i domaće Kraljevo Royal Crownse (55:32). Naime, Kraljice su na poluvremenu imale blago vođstvo (21:20), ali su Mačke u nastavku dodale gas i došle do ubedljive pobede. Kraljevčanke su utehu našle u drugom trijumfu nad Borankama (49:12).

Poslednji turnir održaće se u Boru, a čak i da Divlje mačke izgube obe utakmice, plasiraće se u finale, zbog boljeg međusobnog skora sa Kraljevčankama.

Na ovom turniru, ističući kao simbol roze trake na dresovima, sada već tradicionalno Krune su se priključile godišnjoj akciji u borbi protiv raka dojke, koju podržava ambasada SAD u Srbiji pod nazivom „Budi deo roze tima“, kojom ove godine stavlja akcenat na potrebu bavljenja sportom kao dela preventive u borbi protiv ove opake bolesti. Pored toga Royal Crownsi su ranije organizovali i edukativnu tribinu o prevenciji ilečenju raka dojke, koju je vodila dr Aleksandra Parezanović, onkolog Opšte bolnice u Kraljevu. Doprinoseći na ovaj način širenju svesti o prevenciji i borbi protiv raka dojke, u Kraljevskim krunama veruju da je ova sportska aktivnost značajna, kako za promociju američkog fudbala kao novog sporta za žene, tako i za samu prevenciju u borbi protiv raka dojke.

Ranije su mesto na završnoj smotri obezbedile i devojke iz Obrenovac Hawksa, koje su u Pančevu ostvarile i drugu pobedu u grupi „Centar“, nad domaćim Pantersicama (44:12) i uz službenu pobedu nad Vučicama, koje nisu igrale na ovom turniru, došle do nedostižnih 4-0, tako da ni u ovoj diviziji poslednje kolo neće ništa promeniti.

Čeka se poslednji finalista iz divizije „Sever“ u kojoj Sirmium Valkyries vode (2-0) ispred Kikinda Orange Tribea (1-1) i Novi Sad Wild Dogsa (0-2).